All mountain snowboard voor dames Serenity 500 Carve zwart en groen

Artikelnummer :
8344829
Pluspunt
Een snowboard met klassieke camber en medium torsie voor een goede grip op harde sneeuw. Comfort verzekerd dankzij de bindingen met 3D-strap en cap strap op de tenen.

Voordelen

Veelzijdigheid
70% piste, 30% off-piste, 0% park.
Wendbaarheid
Medium torsie: goede balans tussen grip en gemak in middelgrote bochten.
Drijfvermogen
Klassieke camber, inserts 10 mm naar achter (setback), normale drijfkracht.
Grip
Klassieke camber en medium torsie: veel grip op alle soorten sneeuw.
Aanpasbaarheid
146 cm : 1,61 tot 1,68 m 151 cm: 1,66 tot 1,74 m
Stijfheid
Medium flex en houten kern: heel vinnig bij kantwissels.
Tolerantie
Gemiddelde torsie, voor een goede grip. Een tolerant leerboard.
Glijvermogen
Extruded base-belag uit PE voor een normaal glijvermogen.

Technische fiche

Maten
146 cm / 151 cm
maten OK?
146 en 151: 36 tot 42
Camber
klassiek
Vorm
directional
Set / Board
snowboard met bindingen
Samenstelling
Onderstel : 100.0% Polyamide Board : 34.0% Hout, Board : 33.0% Epoxy, Board : 33.0% Glasvezel
Geschikt voor
ervaren snowboardsters op zoek naar veelzijdigheid en grip op alle soorten sneeuw, van verse poeder tot ijzige pistes.
Garantie
2 jaar

Tips

Onderhoudsadvies
Voor een goed glijvermogen is regelmatig waxen vereist, bij voorkeur om de 2 tot 3 dagen. Laat op het einde van het seizoen een laag niet afgeschraapte wax zitten, om het belag te beschermen . Dat is ook goed tijdens de zomer, zo zal de wax immers dieper in het polyethyleen dringen. Klop nooit op de uiteinden van het board om sneeuw te verwijderen, je zou het kunnen beschadigen.
Stockagetips
De kanten goed droogvegen na een dagje snowboarden, om roest te vermijden. Best om de 5 dagen laten waxen. Bewaren in de zomer: in een donkere ruimte, al dan niet met de bindingen gemonteerd.

Kenmerken van het product

Een woordje van de productmanager
De Carve is ons model voor dames met een goed niveau. Dit snowboard is helemaal gemaakt voor de pistes. Het gedraagt zich uitstekend in carvebochten en is bijzonder vinnig bij kantwissels. En het blijft een snowboard, dus je kan er gerust mee aan de slag buiten de piste.
Gebruik en terrein
De naam verraadt het al, de Carve voelt zich vooral thuis op de piste. Maar tegen een uitstapje op de diepsneeuw van tijd tot tijd zegt hij zeker geen neen. Dit allroundboard is een echte meerwaarde voor gevorderde snowboardsters. Van blauwe tot zwarte pistes, van de rand van de piste tot off-piste in poedersneeuw, de 500 Carve is ideaal voor uiteenlopende gebruikers en uiteenlopende terreinen.
Directional shape
Dit board heeft een directional shape, wat wil zeggen dat het een voor- en een achterkant heeft. De achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen wat meer naar achter. Een directional shape zorgt voor een betere grip in de bochten, meer controle van je lijn en meer vinnigheid bij het uitkomen van een bocht.
Klassieke camber
Een klassieke camber is een camber die naar boven gekromd is tussen de 2 raakpunten van het board met de sneeuw. Dankzij de elasticiteit van het board werkt de klassieke camber als een veer om grip te bieden op elk type sneeuw, dynamiek bij het veranderen van kant en veerkracht als je uit de bocht komt.
Veelzijdige medium flex
De flex van dit board, zeg maar de stijfheid van het board tussen voor- en achterkant, is 3/5. Dat is een veelzijdige medium flex. Het komt erop neer dat de plank zich onberispelijk gedraagt in carvebochten, maar ook kleine kantfoutjes uitgomt.
Medium en polyvalente torsie
De torsiestijfheid van deze plank ligt op 3/5. Dat is vrij stijf en ideaal om bochten goed aan te snijden en uit te komen en heel vinnig te wisselen van kant, Hierdoor is de Carve uiterst geschikt voor ervaren tot gevorderde snowboarders, maar blijft het toegankelijk.
Setback 10 mm
Setback wijst erop dat de contactpunten van het board met de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van plank, maar lichtjes naar achteren liggen. De bindingen staan dan even ver naar achter. 10 mm setback: de klassieke gewichtverschuiving op directionele boards. Je houdt je lijn beter aan in de bochten en je hebt meer draagkracht op poedersneeuw, omdat het gewicht wat meer naar achteren ligt. Zo komt de tip dus automatisch wat naar boven.
Technische informatie
Breedte vooraan 279 mm. Midden 239 mm. Achter 279 mm (lengte 146 cm). Radius 7,8 m. Nuttige kantlengte 1.080 mm. Aantal schroefinserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk per binding / 40 mm tussen elk) Aanbevolen stance: Aanbevolen stance: 500 mm.
Geëxtrudeerd belag en glijvermogen
Geëxtrudeerd belag, een fabricagemethode, in tegenstelling tot gesinterd belag: - biedt een normaal glijvermogen, en goede weerstand in de loop van de tijd, - moet je regelmatig onderhouden: Idealiter, waxen na 5 tochten, en minimum 1 keer per jaar, - hetzij aan het begin van het seizoen om te beginnen met een board dat goed glijdt, - hetzij aan het einde van het seizoen om het belag te voeden door de wax in de diepte in het belag te laten dringen tijdens de zomer. Idealiter bindingen onderaan.
Verkocht als set met de binding Illusion '500'
Een Illusion 700, maar dan zonder de full pad in EVA. Uitgerust met: - 3D-enkelstrap met schuim, om de voet mooi te omsluiten en steun op maat te geven. Dankzij het schuim kan je de binding heel stevig aantrekken, zonder aan comfort in te boeten. - strap vooraan en cap strap op de tenen, om je voeten in alle comfort vast te zetten. - gemakkelijk Turn Strap-systeem, zodat er geen riempjes in de weg zitten als je in de binding wilt stappen. 146 cm en 151 cm, maat M: 36 tot 42.
Welke maat kiezen voor mijn Carve?
In het algemeen kies je, voor gebruik op elk terrein, ongeveer -15 tot -20 cm. (iemand van 1,66 m kan bijvoorbeeld een board tussen 151 en 146 cm nemen). _ Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor grote mensen die weinig wegen. _ Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid. 146 cm (40 - 70 kg) => van 1,61 m tot 1,68 m 151 cm (50 - 85 kg) => van 1,66 m tot 1,74 m

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
HAUT DE PAGE