Heren skibroek Free 500

Artikelnummer :
8371616
Pluspunt
Een ideale broek voor snowboarders. Warm, waterdicht, stevig en met verluchtingsritsen in het kruis voor een goede warmteregulering.
79,99 €*

Voordelen

Warmte
Technische wattering 60 g/m². Warme fleece voering.
Waterdichtheid
Uitstekend waterdicht (membraan 10000 mm), hoofdnaden waterdicht.
Ademend vermogen
Ademend materiaal. Verluchtingsritsen in het kruis.
zakken
5 afsluitbare zakken: 2 steekzakken, 2 dijbeenzakken, 1 achterzak.
Instelbaar
Aantrekbandjes in de taille. Riemlussen.
Bewegingsvrijheid
Ruim "baggy" model voor veel comfort en bewegingsvrijheid.
Stevigheid
Versteviging onderaan met antislip sneeuwvangers. Goed in de machine te wassen.

Technische fiche

Kleur
grijs
Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Garnering : 100.0% Polyester Hoofdvoering : 100.0% Polyester Tweede voering : 100.0% Polyester
Approved by
12 klanten van Decathlon hebben meegewerkt aan gebruikerstesten in het Franse Tignes, tijdens de laatste fase van de productontwikkeling. Wil je een van onze testers worden? Contacteer ons via wedze.com!
Tests
Alle artikelen van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontworpen in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de reële gebruiksomstandigheden (onder de sneeuw, in de koude, in poedersneeuw ...). De ontwerpteams gaan na of het programma waarvoor het artikel is ontworpen en ontwikkeld, perfect overeenstemt met het gebruik ervan op het terrein.
Geschikt voor
wie regelmatig gaat skiën of snowboarden, op elk terrein, en op zoek is naar een warme en ademende broek.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
Vermijd plooien die de coating van de stof beschadigen. De broek moet volledig droog zijn voordat je hem op een droge en verluchte plaats opbergt.

Kenmerken van het product

Waterdichtheid
Om de elementen (regen, sneeuw, wind...) te trotseren, werd deze broek FREE 500 ontworpen met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden. Om de waterdichtheid te valideren, hielden we de broek onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd.
Waterafstotende stof
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De broeken van Wed'ze zijn gemaakt van waterafstotende stof zodat je langer beschermd bent tegen weer en wind en er minder water in de broek binnendringt. Het is een bijkomende technische oplossing om te garanderen dat je zo lang mogelijk droog blijft tijdens de dag. Om die eigenschappen te behouden, moet je de behandeling regelmatig herhalen met producten die je in onze winkels kunt vinden.
Coating behandeling
Een coating is een waterdichtmakende laag die aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht. Die laag voorkomt dat water doorheen de stof dringt maar laat wel de waterdamp ontsnappen die door het lichaam wordt geproduceerd. Zo blijf je droog voor meer comfort tijdens het sporten.
Hoofdnaden waterdicht gemaakt
Alleen de naden die het meest zijn blootgesteld aan regen en sneeuw zijn waterdicht gemaakt met speciale stroken. Het gaat meestal om de naden aan zitvlak, dijen en knieën. Ritsen zijn, net als naden, kritieke punten voor de waterdichtheid van een kledingstuk: ze moeten perfect waterdicht zijn als je ze dicht trekt.
Warmte-isolatie
Om te skiën zonder dat je het te warm of te koud krijgt, moet een kledingstuk zich aanpassen aan het fysisch gedrag van het lichaam en aan de omgeving. Wij gebruiken een wattering als warmte-isolatie. Een wattering is een synthetische stof op basis van polyester die afhankelijk van de grootte van de vezels meer of minder lucht vasthoudt. Er bestaan standaard watteringen, technische watteringen en watteringen met silicone, elk met verschillende eigenschappen (warm, licht, rekbaar, ...).
Ademend vermogen
Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheid of RET (test volgens de ISO-norm 11092). Dit is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren, en zo te voorkomen dat de huid nat wordt. Hoe lager de RET-waarde, hoe beter de stof ademt. Wed'ze gebruikt materialen en technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh) die condensatie aan de binnenkant van het kledingstuk beperken. RET van de broek Free 500: 12
Stevigheid
Wij hebben alle onderdelen van onze artikelen met zorg geselecteerd. Slijtvaste stoffen met een sterke structuur, grondig getest tijdens leerrijke testdagen! Al onze broeken zijn trouwens ook voorzien van een extra bescherming ter hoogte van de enkels, die voorkomt dat de broek onderaan scheurt omwille van de scherpe randen van ski's.
Tip warmteregulering
Om voorbereid te zijn op elk soort weer, kleed je je bij voorkeur volgens het laagjesprincipe. Maar opgelet, trek niet zomaar wat kleren over elkaar aan: Direct op de huid draag je een warme, maar ook ademende technische legging (voor de afvoer van transpiratie). Tijdens het skiën is niets zo onaangenaam als benen die nat zijn door het transpireren. Vermijd katoen en kies voor een synthetische stof die beter ademt en dus beter verlucht.

Andere internetgebruikers bekeken ook

49,99 €*
4.50 / 5 13 beoordeling
    39,99 €*
    4.30 / 5 7 beoordeling
      HAUT DE PAGE