Pack snowboard all mountain heren Bullwhip 500 All Road grijs en geel

Artikelnummer :
8371180
Pluspunt
Een snowboard met klassieke camber en medium torsie voor een goede grip op harde sneeuw. Lange nose vooraan en rocker om te drijven op poedersneeuw. Breed, geschikt voor grote voeten (wide).
Users reviews
4.33 / 5 3 beoordeling
204,99 €*

Voordelen

Veelzijdigheid
50% piste / 50% off-piste / 0% park.
Wendbaarheid
Medium torsie = erg goed compromis grip / bochten maken.
Drijfvermogen
Rocker + setback 25 mm + breed (wide) = erg goed drijfvermogen op poedersneeuw.
Grip
Klassieke camber + medium torsie = erg goede grip op elk type sneeuw.
Aanpasbaarheid
158W cm : 1m70 tot 1m75 163W cm: 1m75 tot 1m80 168W cm: 1m80 en meer.
Stijfheid
Medium flex + houten kern + wide = vrij vinnig bij veranderen van kant.
Tolerantie
Medium torsie voor grip, maar progressief voor tolerantie voor fouten.
Glijvermogen
Belag in geëxtrudeerd PE (extruded base). Normaal glijvermogen.

Technische fiche

maten OK ?
158, 163 en 168: 41>48
Wide
ja
Camber
Klassiek + Rocker
Shape
directional
Set / board
Set van snowboard inclusief bindingen
Samenstelling
Board : 70.0% Hout, Board : 20.0% Glasvezel, Board : 10.0% Epoxy Gespen : 70.0% polyamide 6, Gespen : 20.0% Polyethyleenvinylacetaat, Gespen : 10.0% Aluminium
Geschikt voor
ervaren snowboarders op zoek naar een all mountain freeride wide snowboard, zowel voor op de piste als off-piste.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
De zijkanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten. Regelmatig waxen, bij voorkeur telkens na 5 keer gebruik. Opbergen beschermd tegen zonlicht.

Kenmerken van het product

Woord van de product manager
De All Road is onze ontwikkeling van het jaar. Wij wilden een veelzijdig board voor wie niet naar het park gaat. Dit board is erg geschikt voor op de piste, maar ook off-piste en met gemak: pure fun! Er werd een prototype van gemaakt in ons ontwerpcentrum Mountain Store de Passy (74), en het werd getest in de stations vlakbij onze kantoren tijdens het hele ontwikkelingsprocedé.
Manier van snowboarden / terrein
De All Road is een all mountain board bij uitstek, 50% piste, 50% off-piste. Je komt er overal mee, op elk type sneeuw, op de piste, off-piste, in poedersneeuw natuurlijk, maar ook op bevroren sneeuw dankzij de verlengde en smallere nose om minder hard te slaan op bevroren sneeuw. Daarom heeft de nose (voorkant) die speciale vorm. Ga niet in het park, het board is niet gemaakt voor op de modules of om achterwaarts te riden.
Snowboard met directional shape
De vorm van het board (of "shape") is directional, dat wil zeggen dat het board een voor- en een achterkant heeft. Het is niet symmetrisch: - de achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, - de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen iets meer naar achter. Een directional shape zorgt voor een betere grip in de bochten, een betere controle van het traject en meer afzet als je uit de bocht komt.
Klassieke camber + rocker
We behouden alle voordelen van de klassieke camber (dankzij de elasticiteit van het board werkt een klassieke camber als een veer voor grip op elk type sneeuw, dynamiek als je van kant verandert en afzet als je de bocht uitkomt) en combineren die met de voordelen van de rocker (onder spanning liggen de contactpunten van het board op de sneeuw dichter bij elkaar en wordt het board wendbaarder). De rocker verlengt de nose en tilt die iets op zodat de poedersneeuw beter onder je board blijft.
Medium en veelzijdige flex
De flex ( stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) van de All Road bedraagt ongeveer 3/5, wat medium en veelzijdig is. Het zorgt voor een gezond gedrag in bochten, maar ook voor tolerantie voor kantfouten.
Medium en veelzijdige torsie
De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 3/5, wat redeljk stijf is voor een goed gedrag in bochten, afzet als je uit de bocht komt en nervositeit bij het wisselen van kant. Daardoor is de All Road geschikt voor ervaren tot gevorderde snowboarders, terwijl het board toch erg toegankelijk blijft.
Setback 25 mm
Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven. 25 mm setback => veel naar achteren voor directionele boards. Het zorgt voor een beter gedrag in bochten en drijfvermogen op poedersneeuw omdat het gewicht zich achteraan het board bevindt en de voorkant dus vanzelf naar boven komt.
Technische informatie
Breedte vooraan 297 mm / midden 260 mm / achteraan 289 mm (in maat 163 cm) Radius 9,0 (in maat 163 cm) Effectieve kant 1042 mm Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk per binding / 40 mm tussen elk) Aanbevolen stance: 530 mm
Geëxtrudeerd belag / glijvermogen
Geëxtrudeerd belag (fabricageproces, in tegenstelling tot een gesinterd belag). Biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid. Moet regelmatig worden onderhouden: Bij voorkeur waxen telkens na 5 keer gebruik en minstens 1 keer per jaar, - hetzij aan het begin van het seizoen om te starten met een erg goed glijvermogen - hetzij aan het einde van het seizoen om de wax in het belag te laten trekken tijdens de zomer (bij voorkeur opbergen met de bindingen naar onderen).
Verkocht als set met de binding Illusion "450"
Een Illusion 500, maar zonder de full pad in EVA. Met: - 3D-enkelstrap + schuim om perfect aan te sluiten op de schoen om perfect te blijven zitten. Dankzij het schuim kun je heel hard aanspannen zonder dat het oncomfortabel wordt. - strap voor in cap strap (alleen op de tenen) voor een uniek comfort en uitstekende ondersteuning - Gemakkelijk openingssysteem TURN STRAP zodat je geen last meer hebt van de strap wanneer je je schoen erin steekt. 158 cm = 41/48. 163 cm = 41/48 168 cm = 41/48.
Welke maat kiezen voor mijn All Road?
Voor all mountain kies je een board dat 15 of 20 cm korter is dan je lengte (iemand van 1m74 kan bijv. een board tussen 1m59 en 1m54 nemen). - aangezien de All Road een rocker heeft, kun je het board wat groter kiezen, - een kleiner board is makkelijker. Dit wordt ook aangeraden voor personen die weinig wegen ten opzichte van hun lengte. - hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid, 158 cm (60 - 80 kg) => 1m71 tot 1m76 163 cm (75 - 90 kg) => 1m76 tot 1m81 168 cm (85 - +110 kg) => 1m81 tot 1m90

Users reviews

4.33 / 5 3 beoordeling
3 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  20-29
  03 januari 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Fantastisch board

  Dit board kunnen uittesten en zeer positief verrast. Board is inderdaad relatief stijf, wat truckjes moeilijk maakt. Maar dit board is ook niet ontwikkeld voor park. Het biedt wel enorm veel vertrouwen en stabiliteit bij afdalingen. Het doet zijn taak dus perfect. Voor deze prijs, denk ik dat je nergens een beter board op de markt vindt. Je krijgt dit heel veel waar voor je geld!

  Kleine bedenking: de decathlon-bindingen zijn wat minder soepel dan andere bindingen op de markt. Bijvoorbeeld voor mensen met grotere voeten bijvoorbeeld (mijzelf maat 47), zouden iets langere bindening gemakkelijker zijn.

 • Man
  20-29
  22 november 2016
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Een board dat een doorsnee boarder moet nemen

  Ik zoek altijd een combinatie voor 50% park en 50% freeride. Dit board hoort duidelijk niet thuis in het park. Doordat het medium flext, is het voor mij te stijf. Ik weeg (geared up) 70 kg en als je er dan een manual of switch uit wil halen moet je teveel moeite doen. MAAR: als je keihard omlaag wil scheuren in eender welk type sneeuw, moet je het gewoon nemen. Het biedt zeer veel stabiliteit, en desondanks zijn robuust uiterlijk snijdt het best goed door hoopjes sneeuw op een 'namiddag'piste. Je voelt ook dat het geen carver is, het vergeeft kleine evenwichtsfoutjes als je te diep wil carven en je zwaartepunt buiten je carvelijn valt. Dus simpelweg: je blijft makkelijk overeind, als je foutjes maakt. best een goed geëngineered boardje dus. Maar voor mezelf hoeft het niet zo vergeeflijk te zijn. (Laat het boarden maar aan mij over, niet aan men board ;-)!) Ik raad het iedereen aan die van zichzelf vindt dat hij dieper moet leren carven en op elk uur van de dag met een gerust hart naar beneden wil kunnen scheuren!

 • Man
  30-39
  05 maart 2017
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Top board

  Une tres bonne board ,tolerante ,très maniable meme pour les débutant comme moi.je suis très très content de ce produit.

HAUT DE PAGE