PISTESKI'S ALLMOUNTAIN HEREN XLANDER 500 ROOD

Artikelnummer :
8370045
Pluspunt
De Xlander 500 is bijzonder wendbaar en zit heel licht aan de voeten. Ze vergt weinig energie, zodat je in alle comfort kunt genieten van de pistes, zelfs bij wisselende sneeuw.
169,99 €*

Voordelen

Wendbaarheid
De rocker in de tail beperkt de kantlengte, zo kan je gemakkelijker slippen.
Stabiliteit
De breedte (75 mm) zorgt voor stabiliteit in veranderende sneeuw.
Grip
Tolerant bij foutjes in de bochten, geeft vertrouwen op harde sneeuw.
Stijfheid
Soepel.
Drijfvermogen
Dankzij breedte (75 mm) en autoride rocker niet bang van wat poedersneeuw.

Technische fiche

Maten
156cm (@) , 166cm, 176cm
Taillering
120/75/110, 17m in 176cm
Samenstelling
Board : 45.0% Hout, Board : 20.0% Polyamide, Board : 20.0% Glasvezel, Board : 10.0% Staal, Board : 5.0% Polyethyleen
Geschikt voor
beginnende en halfgevorderde skiërs. 60 % carven op de piste, 40 % alle sneeuw.
Garantie
2 jaar

Kenmerken van het product

Constructie
Licht Woodcore Tec: cap constructie met een kern in licht hout. Hierdoor zitten de ski's bijzonder licht aan de voeten, wat ze nog wendbaarder maakt. De ski werkt als een schokdemper en zorgt voor het nodige comfort dankzij het hout binnenin, dat hobbels en trillingen uitstekend opvangt.
Bindingen
Bindingen van het merk Look, model Xpress 10. DIN, verstelbaar van 4 tot 10. Verstelbaar van 261 mm tot 381 mm.
Stevigheid
Nose met metalen punt en verstevigde top sheet.
Voorbereiding
Gewaxte en geslepen ski's, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.
Wat is een camber?
Als je de ski plat op de grond legt, raken de tip en tail van de ski de sneeuw terwijl het middelste gedeelte van de ski (onder de bindingen) iets hoger komt (dit is de camber). Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip de ski's hebben en hoe vinniger ze zijn. Hoe lager de camber, hoe toleranter en wendbaarder de ski's zijn.
Wat is een rocker?
Op een ski met "rocker" komt de tip (en soms de tail) een stuk eerder van de grond dan bij een ski met camber. Zo verplaatsen de raakpunten met de sneeuw naar het midden van de ski. Kortom, het contactoppervlak wordt korter: zo ben je wendbaarder en heb je meer draagkracht op diepsneeuw. Maar als je kant, beschik je over de hele lengte van je staalkanten, voor meer grip op harde sneeuw. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski.
Autoride rocker
Lichte rocker aan tip en tail, camber onder de voet. Dit type shape bevordert de wendbaarheid en tolerantie bij veranderende sneeuw. Je hebt de wendbaarheid van een wat kortere ski bij slippen en de stabiliteit van een langer model bij het carven.
Wat is de taillering of sidecut van een ski?
De sidecut of taillering wordt bepaald door 3 maten: de breedte aan de tip (voorkant van de ski), aan het midden en aan de tail (achterkant van de ski). Hoe breder de tail, hoe gemakkelijker je de bochten aansnijdt. Hoe smaller het middendeel, hoe meer grip de ski heeft op harde sneeuw. Hoe breder het middendeel, hoe comfortabeler en stabieler bij veranderingen van sneeuw. Hoe breder de tail, hoe beter de ski zich gedraagt in bochten. Hoe smaller de tail, hoe gemakkelijker je slipt.
Waarmee komt de radius van een ski overeen?
Je houdt ervan grote bochten te nemen: Grote bochten: radius > 18m Kies ski's met een grote radius. Deze ski's trillen minder en zorgen er zo voor dat je comfortabeler kunt skiën. Je houdt overal van: grote bochten, kleine bochten: Middelgrote bochten: universele radius tussen 14 en 18m Kies voor een middelgrote radius. Kies ski's met variërende radius. Je houdt meer van kleine bochten: Kleine bochten: radius < 14m Ski's met een kleine radius reageren sneller en draaien beter.
Taillering
120/75/100 in 176 cm, radius = 17 m
Veelzijdigheid
60 % carven op de piste, 40 % alle sneeuw.
Beschikbare maten
Verkochte maten in de winkel: 166 cm, 176 cm. Maten enkel te bestellen online en aan de bestelschermen in de winkel: 156 cm.

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
HAUT DE PAGE