PISTESKI'S ALLMOUNTAIN HEREN XLANDER 700 GEEL

Artikelnummer :
8370046
Pluspunt
Met deze erg veelzijdige ski's kun je op elk type sneeuw skiën, ongeacht je conditie.
Users reviews
4.5 / 5 2 beoordeling
204,99 €*

Voordelen

Wendbaarheid
Stijf, maar niet te stijf, waardoor de radius kan variëren.
Stabiliteit
De ski's zijn licht, maar blijven erg stabiel waardoor de snelheid verhoogt.
Grip
Dankzij de rechte kanten onder de binding neem je gemakkelijk bochten.

Technische fiche

Maten
158cm@ 166cm 174cm
Sidecut
122/78/111, 17m in 174cm
Programma
70% piste
Samenstelling
Board : 45.0% Hout, 20.0% Polyamide, 20.0% Glasvezel, 10.0% Staal, 5.0% Polyethyleen
Geschikt voor
skiërs die op zoek zijn naar performante pisteski's die erg wendbaar blijven.
Garantie
2 jaar

Kenmerken van het product

Structuur:
LIGHT WOODCORE TEC: Sandwichconstructie met een lichte houten kern. Voor een lichte en performante ski. De ski werkt als een schokdemper en biedt veel comfort dankzij het hout dat een groot absorptievermogen heeft voor het reliëf en trillingen.
Bindingen:
Bindingen van het merk Look, model Xpress 10. DIN, verstelbaar van 4 tot 10. Verstelbaar van 261 mm tot 381 mm.
Stevigheid:
Nose met metalen punt en verstevigde top sheet.
Voorbereiding:
Gewaxte en geslepen ski's, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.
Wat is een camber?
Als je de ski op de grond legt, bevinden de contactpunten van de ski met de sneeuw zich vlakbij de nose en de hiel terwijl het midden van de ski (onder de bindingen) een beetje omhoog komt (dit is de camber). Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip de ski heeft en hoe krachtiger hij is. Hoe lager de camber, hoe toleranter en wendbaarder.
Wat is een rocker?
Op een "rocker" ski komt de nose (en soms de hiel) vroeger van de grond dan bij een ski met camber. Hierdoor worden de contactpunten naar het midden van de ski verschoven. Het ski-oppervlak dat in contact komt met de sneeuw wordt daardoor korter waardoor de wendbaarheid en het draagvermogen in losse sneeuw verhoogt. Bij het nemen van bochten heeft de ski meer grip op harde sneeuw dankzij de lange edges. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski. Hoe korter, hoe meer de ski
Autoride rocker
Lichte rocker aan nose en hiel, camber onder de voet. Dit type shape bevordert de wendbaarheid en tolerantie bij veranderende sneeuw. Je verkrijgt de wendbaarheid van een kortere ski bij het roetsjen en de stabiltieit van een langere ski zodra je op de kant gaat.

Users reviews

4.5 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  50-59
  04 March 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  pisteski's Xlander 700

  ski die zeer makkelijk stuurt, ideaal voor gemiddelde skiêr die geen snelheidsrecord wil vestigen. Werkt goed op goed en minder goed geprepareerde pistes

 • Man
  40-49
  18 February 2017
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Geverifieerde review
  Zeer leuke lichte all-roundski

  Ik had vorig jaar Wedze skibotten aangekocht, op aanraden van een Decathlon verkoper ( was promoprijs dus zeer gunstig) de botten aangedaan en deze zaten zeer goed, ondertussen 3 weken mee geskied en zitten/skiën perfect, beter dan m'n Head botten die 3x zo duur waren... zo tevreden dat ik dit jaar ben over geschakeld naar de Wedze Xlander 700 ski's, heb er nu een weekje mee geskied en ben zeer tevreden, is een leuke lichte ski, let wel op is effectief meer all-round ski : de gewone geprepareerde piste tot de opgehoopte namiddagsneeuw tot diep sneeuw doet hij perfect zijn ding, zeer wendbaar, een neutrale carver die niet metteen gaat afstraffen en stabiel zelfs op vrij hoge snelheid wat toch opmerkelijk is gezien zijn zeer lage gewicht, eens op een harde ijzige piste voel je dat hij hier wel meer moeite meer heeft, hetgeen logisch is gezien zijn bouw. maar dit vergeet je snel als je om 16u door de papsneeuw iedereen voorbij skiet. Na een week ( toch 40-60km afdalingen per dag) het loopvlak nog in perfecte staat kan ik perfect nog een weekje mee skien zonder te waxen. Kortom prijs/kwaliteit : prachtski.

HAUT DE PAGE