Pisteski's Allmountain heren Xlander 700 geel

Artikelnummer :
8370046
Pluspunt
De Xlander 700 is een erg veelzijdige ski waarmee je snel en in alle comfort op elk type sneeuw kunt skiën, ongeacht je conditie.
Users reviews
4.5 / 5 2 beoordeling
204,99 €*

Voordelen

Wendbaarheid
Stijf, maar niet te stijf, waardoor je de radius kunt variëren.
Stabiliteit
De ski's zijn licht, maar blijven erg stabiel als je de snelheid opvoert.
Grip
Dankzij de rechte sidewalls onder de binding neem je gemakkelijk bochten.
Stijfheid
Medium.
Drijfvermogen
Dankzij de breedte (78 mm) en de autoride rocker niet bang van wat poedersneeuw.

Technische fiche

Maten
158cm@ 166cm 174cm
Taillering
122/78/111, 17m in 174cm
Samenstelling
Board : 45.0% Hout, Board : 20.0% Polyamide, Board : 20.0% Glasvezel, Board : 10.0% Staal, Board : 5.0% Polyethyleen
Geschikt voor
ervaren skiërs: 50% carving, 50% alle sneeuw.
Garantie
2 jaar

Kenmerken van het product

Constructie
Licht Woodcore Tec: cap constructie met een kern in licht hout. Hierdoor zitten de ski's bijzonder licht aan de voeten, wat ze nog wendbaarder maakt. De ski werkt als een schokdemper en zorgt voor het nodige comfort dankzij het hout binnenin, dat hobbels en trillingen uitstekend opvangt.
Bindingen
Bindingen van het merk Look, model Xpress 10. DIN, verstelbaar van 4 tot 10. Verstelbaar van 261 mm tot 381 mm.
Stevigheid
Nose met metalen punt en verstevigde top sheet.
Voorbereiding
Gewaxte en geslepen ski's, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.
Wat is een camber?
Als je de ski plat op de grond legt, raken de tip en tail van de ski de sneeuw terwijl het middelste gedeelte van de ski (onder de bindingen) iets hoger komt (dit is de camber). Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip de ski's hebben en hoe vinniger ze zijn. Hoe lager de camber, hoe toleranter en wendbaarder de ski's zijn.
Wat is een rocker?
Op een ski met "rocker" komt de tip (en soms de tail) een stuk eerder van de grond dan bij een ski met camber. Zo verplaatsen de raakpunten met de sneeuw naar het midden van de ski. Kortom, het contactoppervlak wordt korter: zo ben je wendbaarder en heb je meer draagkracht op diepsneeuw. Maar als je kant, beschik je over de hele lengte van je staalkanten, voor meer grip op harde sneeuw. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski.
Autoride rocker
Lichte rocker aan nose en hiel, camber onder de voet. Dit type shape bevordert de wendbaarheid en tolerantie bij veranderende sneeuw. Je hebt tegelijk de handelbaarheid van een wat kortere ski bij slipbochten en de stabiliteit van een wat langer model waarmee je kant.
Taillering
122/78/111 in 174 cm, radius = 17 m
Veelzijdigheid
50% piste carving, 50% piste alle sneeuw.
Beschikbare maten
In de winkel verkrijgbare maten: 166 cm, 174 cm. Maten, enkel verkrijgbaar via het internet en de winkelterminals: 158 cm.

Users reviews

4.5 / 5 2 beoordeling
2 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  50-59
  04 maart 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  pisteski's Xlander 700

  ski die zeer makkelijk stuurt, ideaal voor gemiddelde skiêr die geen snelheidsrecord wil vestigen. Werkt goed op goed en minder goed geprepareerde pistes

 • Man
  40-49
  18 februari 2017
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Zeer leuke lichte all-roundski

  Ik had vorig jaar Wedze skibotten aangekocht, op aanraden van een Decathlon verkoper ( was promoprijs dus zeer gunstig) de botten aangedaan en deze zaten zeer goed, ondertussen 3 weken mee geskied en zitten/skiën perfect, beter dan m'n Head botten die 3x zo duur waren... zo tevreden dat ik dit jaar ben over geschakeld naar de Wedze Xlander 700 ski's, heb er nu een weekje mee geskied en ben zeer tevreden, is een leuke lichte ski, let wel op is effectief meer all-round ski : de gewone geprepareerde piste tot de opgehoopte namiddagsneeuw tot diep sneeuw doet hij perfect zijn ding, zeer wendbaar, een neutrale carver die niet metteen gaat afstraffen en stabiel zelfs op vrij hoge snelheid wat toch opmerkelijk is gezien zijn zeer lage gewicht, eens op een harde ijzige piste voel je dat hij hier wel meer moeite meer heeft, hetgeen logisch is gezien zijn bouw. maar dit vergeet je snel als je om 16u door de papsneeuw iedereen voorbij skiet. Na een week ( toch 40-60km afdalingen per dag) het loopvlak nog in perfecte staat kan ik perfect nog een weekje mee skien zonder te waxen. Kortom prijs/kwaliteit : prachtski.

HAUT DE PAGE