Ski- en snowboardhelm voor volwassenen Carv 700 MIPS zwart

Artikelnummer :
8375461
Pluspunt
De innoverende MIPS-technologie die in deze helm zit verwerkt, maakt hem nog veiliger in geval van schokken.
Users reviews
5 / 5 1 beoordeling
79,99 €*

2 kleuren

Voordelen

Positiebehoud product
Verstelwieltje, hoogte verstelbaar en oorpads die ook de nek beschermen.
Ventilatie
9 verluchtingsgaten waarvan 6 verstelbaar met een eenvoudige schuifknop.
Lichtheid
Lichter gewicht dan gemiddeld voor onze helmen. 490 g in maat M.
Bescherming tegen schokken
Conform de norm EN 1077-B. MIPS-technologie voor een betere bescherming.
Onderhoudsgemak
Uitneembaar schuim in de helm, machinewasbaar op 30°C.
Warmte
Omslag tegen de koude (voorhoofd). Dikke voering op oren en nek.
Compatibiliteit
De skihelmen en -brillen van Wed'ze zijn zo ontworpen dat ze één geheel vormen.

Technische fiche

Maten
56-59 en 59-62
Vizier
neen
Samenstelling
Schuimplastic : 100.0% geëxpandeerd polystyreen Stof buitenkant : 100.0% Polycarbonaat
Approved by
Al onze helmen zijn goedgekeurd door een erkend extern lab.
Tests
Alle artikelen van Wed'ze werden getest in de reële gebruiksomstandigheden waar ze voor ontworpen zijn: in de sneeuw, in de kou en in alle omstandigheden die zich kunnen voordoen bij het skiën. De ontwerpteams, productmanagers, ingenieurs en modelontwerpers gaan na of het programma waarvoor het artikel werd ontwikkeld ook perfect overeenstemt met het gebruik op het terrein.
Geschikt voor
skiërs of snowboarders op zoek naar een lichte en goed verluchte helm met MIPS-technologie.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. De helm goed laten drogen en daarna bij voorkeur opbergen in een stoffen zak.
Gebruiksbeperkingen
Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

Kenmerken van het product

Turnring System
De turnring is een essentieel element om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit draaiwieltje kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van een heerlijk comfort en een maximale veiligheid. Draai het wieltje naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te zetten.
Full Earpad
De Full Earpad is een oorpad die beter blijft zitten en warmer is aan de oren, voor meer comfort wanneer je de helm op hebt. De 2 oorpads zijn gemaakt in één stuk stof zodat ze ook de nek warm houden. Het draaiwieltje voor de hoofdomtrek is in dit geval geïntegreerd in de nekwarmer.
Activ Air Cooling System
Het Active Air Cooling-systeem verbetert de warmteregulering in je helm en beperkt beslaan van je skibril. Het systeem geleidt de lucht om warmte en vocht af te voeren en houdt hierbij rekening met het hele systeem skihelm-skibril. Je kunt de luchtstroom regelen met een schuifknop die bovenaan de helm zit.
Light Shell Construction
De Light Shell-constructie maakt het mogelijk om erg lichte helmen te maken. Die techniek wordt in-mold genoemd en bestaat erin dat een polycarbonaat buitenschaal rechtstreeks op de EPS binnenschaal wordt gegoten. De rol van de EPS binnenschaal is om de schokken te absorberen bij een impact. Het geheel is uiterst licht. We raden je aan om je skihelm minstens om de 5 jaar te vervangen, tenminste als hij niet al eerder grote schokken heeft ondergaan.
MIPS-technologie
MIPS is een technologie waarbij het binnenoppervlak van de helm onafhankelijk van de buitenschaal kan bewegen. Bij een botsing worden de rotatiekrachten beter geabsorbeerd dankzij die multidirectionele beweging van 10 tot 15 mm.
RECCO System
Het RECCO®-noodsysteem is een tweeledige technologie, waarmee de meeste hulpdiensten en hulpteams in de bergen zijn uitgerust. De detector van de hulpdiensten zendt een gericht signaal uit. De RECCO®-reflector in de helm stuurt dit signaal terug. De hulpverlener hoort een geluidssignaal dat rechtstreeks naar de bedolven persoon leidt. Vraag op voorhand na of het station uitgerust is met een dergelijk systeem.
Cold Barrier
De Cold Barrier is een echt pluspunt voor meer warmte. Tijdens het skiën of snowboarden kun je het erg koud krijgen aan je voorhoofd. Dit komt door een te grote vrije ruimte tussen de bovenkant van je skibril en je skihelm. De voering (of het comfortschuim) heeft een rand die je kunt omvouwen over je voorhoofd om je tegen de kou te beschermen. Deze omslag vormt dan immers een thermische barrière tussen je helm en je bril.
Uitneembaar textiel
Het schuim in de helm is uitneembaar en machinewasbaar op 30°C.
NORM EN 1077
De EN 1077-norm is een Europese norm die van toepassing is op alle skihelmen die worden gebruikt als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. In het kader van deze norm worden proeven uitgevoerd op het vermogen om schokken te absorberen en op de weerstand tegen doorboring.

Users reviews

5 / 5 1 beoordeling
1 gebruikers bevelen dit product aan
 • Man
  20-29
  14 februari 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Lichte en aangename helm

  Alles wat ik van de helm verwachte. Hij zit lekker, hij voelt licht aan. Nog niet mee gevallen, maar ik heb veel vertrouwen in het MIPS systeem.

HAUT DE PAGE