Ski- en snowboardjas Free 300 voor dames camo

Artikelnummer :
8371043
Pluspunt
De jas FREE 300 heeft een snit die veel comfort en bewegingsvrijheid biedt en is warm, waterdicht en ademend: de ideale eigenschappen om te genieten van de wintersport!
49,99 €*

3 kleuren

Voordelen

Warmte
Gerecycleerde wattering 150 g/m² borst. Gerecycleerde wattering 60 g/m² mouwen.
Waterdichtheid
Waterdicht (coating 5.000 mm). Verstelbare kap.
Ademend vermogen
De ademende stof voert de transpiratie af.
zakken
5 zakken, waarvan 1 skipaszak.
Instelbaar
Aan te spannen onderaan. Klittenband aan de polsen. Verstelbare kap.
Bewegingsvrijheid
Ruime snit voor meer comfort en bewegingsvrijheid.
Stevigheid
Sterke stof. Dubbel gestikte naden. Goed in de machine te wassen.

Technische fiche

Model
regular
Waterdichtheid
waterdicht
Maten
van XS tot XL
Samenstelling
Hoofdstof : 100.0% Polyester Garnering : 100.0% Polyester Hoofdvoering : 100.0% Polyester Inzetstuk : 100.0% Polyamide Tweede voering : 100.0% Polyamide
Approved by
12 klanten van Decathlon hebben meegewerkt aan gebruikerstesten in het Franse Tignes, tijdens de laatste fase van de productontwikkeling. Wil je een van onze testers worden? Contacteer ons via wedze.com!
Tests
Alle artikelen van Wed'ze zijn getest in de reële omstandigheden waarvoor ze zijn ontworpen. in de sneeuw, in de kou en in alle omstandigheden die je kunt tegenkomen tijdens het skiën en snowboarden. De ontwerpteams, productmanagers, ingenieurs en modelontwerpers gaan na of het programma waarvoor het artikel werd bedacht en ontwikkeld ook perfect overeenstemt met het gebruik op het terrein.
Geschikt voor
beginnende tot gevorderde skiesters of snowboardsters die aan freestyle doen, 1 tot 2 weken/jaar.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
Bij voorkeur ophangen op een kleerhanger, vermijd plooien die de coating van de stof beschadigen. Ga na of de jas volledig droog is voordat je hem op een droge en verluchte plaats opbergt.

Kenmerken van het product

Kan ik zeker zijn dat mijn jas me goed zal beschermen tegen weer en wind?
Om de elementen (regen, sneeuw, wind, ...) te trotseren, werd de jas FREE 300 ontworpen met een stof en een assemblage die water resoluut buiten houden en ervoor zorgen dat de wind er nauwelijks doorheen kan. Om de waterdichtheid te controleren, werd dit kledingstuk onder een speciale douche gehouden die de omstandigheden tijdens het snowboarden nabootst. Tot slot zijn we er verschillende dagen mee gaan snowboarden, in diverse omstandigheden, zodat we de waterdichtheid kunnen garanderen.
Waarom is mijn jas waterafstotend?
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden, doordat de buitenkant van de stof behandeld is. De stof slorpt geen water op en het kledingstuk blijft licht en warm. Let wel, die behandeling moet je geregeld herhalen tijdens de hele levensduur van het product, gemiddeld om de 2 tot 3 wasbeurten. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor. Alle waterdichte jassen van Wed'ze zijn waterafstotend behandeld.
Gecoate jas: wat zijn de voordelen?
Een ademende coating is een pasta of vloeistof die op de stof wordt uitgestreken met de bedoeling een beschermlaag te vormen. De ademende coating is een waterdichte barrière die wel waterdamp doorlaat.
Wat is een membraan en waarvoor dient het?
Een membraan is een erg dunne stof (5 tot 25 micrometer dik) die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht, om de waterdichtheid en het ademend vermogen van de stof sterk te verbeteren.
Vaak komt er via de naden water binnen. Zijn de naden van mijn jas waterdicht?
De jas FREE 300 is niet alleen gemaakt van een waterdichte stof, wij verhogen ook de waterdichtheid met waterdichte naden. Op de naden aan de binnenkant van het kledingstuk kleven we waterdichte tape om het perfect waterdicht te maken. Die waterdichte naden bevinden zich op de delen die het meest worden blootgesteld aan sneeuw.
Hoe houdt de jas Free 300 me warm?
Wij gebruiken een wattering als warmte-isolatie. Een wattering is een synthetisch materiaal op basis van polyester dat afhankelijk van de grootte van de vezels meer of minder lucht vasthoudt. Er bestaan standaard watteringen, technische watteringen en watteringen met silicone, elk met verschillende eigenschappen (warm, licht, rekbaar, ...). De broek FREE 300 heeft ook een extra laag aan de billen, voor meer warmte wanneer je neerzit in de sneeuw.
Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn jas sterk is?
Wij kiezen alle elementen en assemblages van onze artikelen met veel zorg uit zodat we kunnen garanderen dat ze zo stevig mogelijk zijn. Wij weten hoe intensief wintersport kan zijn!
Wat betekent het wanneer een jas "ademend" is?
Dit is de capaciteit van de ski-jas om de waterdamp die je lichaam tijdens het skiën produceert naar buiten te laten ontsnappen. De bedoeling is je droog te houden. Wed'ze gebruikt materialen die de vorming van condens binnenin een kledingstuk beperken.
Hoe moet ik me kleden om geen kou te lijden op de pistes?
Om warm en droog te blijven, raden wij aan je te kleden volgens het 3-lagen systeem. Het principe is eenvoudig: draag 3 lagen kleding over elkaar, waarbij elke laag een eigen functie heeft. Je ondergoed moet warm zijn en je lichaamswarmte vasthouden. Je trui of sweater houdt je warm, terwijl je jas je beschermt tegen sneeuw, regen en wind. Al die lagen moeten ademend zijn, zodat de transpiratie wordt afgevoerd naar buiten.
Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw in mijn jas komt?
Onze jassen zijn voorzien van een sneeuwvanger met elastiek die aansluit op de taille. Wanneer je valt of bij verse sneeuw sluit de sneeuwvanger perfect af zodat er geen sneeuw in de jas kan.
Kan ik de milieu-impact van de artikelen vergelijken?
De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levensduur ervan en met verschillende indicatoren. Er wordt een algemene score van A tot E gegeven zodat in een vergelijking tussen artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) de artikelen met de beste milieuprestatie gemakkelijker te herkennen zijn. Decathlon past dit systeem van milieulabelling vrijwillig toe. Filmpje met uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=A9nsE6EnTtg"

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
HAUT DE PAGE