SKI'S FREERIDE VOLWASSENE SAMURAI FREE RANDO 700 GROEN

Artikelnummer :
8370049
Pluspunt
Deze ski's zijn op maat van freeriders die een enkel paar ski's willen. Met 100 mm, de afneembare bindingen en stijgvellen heb je een goed compromis om zowel op de piste als off piste te skiën.
439,99 €*

Voordelen

Drijfvermogen
De Samurai is 99 mm breed en heeft een grote nose om te glijden op poedersneeuw.
Veelzijdigheid
Piste, off piste, trektochten, je kunt er echt alles mee doen!
Wendbaarheid
De korte radius en de powder rocker maken de ski erg wendbaar.
Stijfheid
Stijf
Stabiliteit
De houten constructie met rechte kant biedt goede stabiliteit bij hoge snelheid.
Grip
Ongelofelijke grip dankzij de korte radius en goede stijfheid.

Technische fiche

Maten
177cm 184cm
Sidecut
139/99/125, 18m in 184cm
Programma
80% off-piste
Approved by
Woordje van de product manager: http://zpks.com/flv/f3d07d8d1ca11d5bbb1250fcff0669e1/576946f9/1/2/12695/138469.mp4
Geschikt voor
freeriders die op zoek zijn naar het unieke paar ski's bij uitstek om alles te doen.
Garantie
2 jaar

Kenmerken van het product

Constructie
Woodcore Tec is een constructie met houten kern en verticale kanten. Het voordeel van deze constructie is dat het een goede veelzijdigheid biedt aan de ski en veel comfort ongeacht het type sneeuw.
Bindingen:
Bindingen van het merk Tyrolia, Adrenalin 13, Din 3 à 13. In 184cm, verstelbaar van 299mm tot 362mm. In 177cm, verstelbaar van 270mm tot 330mm.
Stevigheid:
-
Voorbereiding:
Gewaxte en geslepen ski's, gebruiksklaar. Kanten geslepen op 89°.
Wat is een camber?
Als je de ski op de grond legt, bevinden de contactpunten van de ski met de sneeuw zich vlakbij de nose en de hiel terwijl het midden van de ski (onder de bindingen) een beetje omhoog komt (dit is de camber). Hoe langer en hoger de camber, hoe meer grip de ski heeft en hoe krachtiger hij is. Hoe lager de camber, hoe toleranter en wendbaarder.
Wat is een rocker?
Op een "rocker" ski komt de nose (en soms de hiel) vroeger van de grond dan bij een ski met camber. Hierdoor worden de contactpunten naar het midden van de ski verschoven. Het ski-oppervlak dat in contact komt met de sneeuw wordt daardoor korter waardoor de wendbaarheid en het draagvermogen in losse sneeuw verhoogt. Bij het nemen van bochten heeft de ski meer grip op harde sneeuw dankzij de lange edges. Hoe langer de rocker, hoe wendbaarder de ski.
FREE FLOAT ROCKER
De lange rocker vooraan zorgt ervoor dat je op de poedersneeuw blijft glijden en gemakkelijk bochten kan nemen op harde sneeuw. De hiel komt een beetje omhoog om de ski gemakkelijk te draaien.
Waarmee komt de sidecut van een ski overeen?
De sidecut wordt gekenmerkt door 3 cijfers, de breedte aan de nose (voorkant van de ski), aan het glijvlak (het midden van de ski) en aan de hiek (achterkant van de ski). Hoe breder de nose, hoe gemakkelijk de ski bochten neemt. Hoe smaller het glijvlak, hoe meer grip op harde sneeuw. Hoe breder het glijvlak, hoe comfortabeler en stabieler de ski is bij veranderende sneeuw. Hoe breder de hiel, hoe meer de ski verankerd is in de bocht. Hoe fijner de hoek, hoe gemakklijker je roetsjt.
Stijgvel:
Dit is het meest robuuste stijgvel van colltex. 65% mohair, 35% polyamide en een specifieke behandeling garanderen een ultieme slijtvastheid, uitstekende eigenschappen bij het stijgen, een goed glijvermogen bij elke temperatuur. Het ideale «Allround» stijgvel .
HAUT DE PAGE