Snelle snowboardbindingen heren/dames Expedite 300 wit/zwart

Artikelnummer :
8368348
Pluspunt
Deze binding heeft een afstelgeheugen, zo kun je ze rechtstaand aantrekken. 1 keer afstellen volstaat, daarna klik je de centrale gesp gewoon vast en los. Plaats je voet, vergrendel en vertrek!

Voordelen

Positiebehoud product
Je voeten zitten perfect vast bij gematigde snelheid (groene tot rode pistes).
Handelingsnelheid
Supersnel, dankzij het instelgeheugen: de voet erin, sluiten, riden!
Instelbaar
Gas Pedal, spoiler voor- en achteraan, strap met aanspangeheugen.
Schokdemping
EVA-schuim aan hiel en tenen.
Aanpasbaarheid
M: 35 tot 39, L: 38 tot 43, XL: 42 tot 50.
Positiebehoud product
Brede monostrap en scharnier in het midden voor een erg comfortabele steun.

Technische fiche

Maten
M=35-39/L=38-43/XL=42-50
Sluiting
Snel
Samenstelling
Schuimplastic : 50.0% EVA, Schuimplastic : 50.0% Roestvrij staal kader : 100.0% polyamide 6.6
Geschikt voor
beginnende snowboarders en snowboardsters op zoek naar een binding die razendsnel open en dicht is.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
Let erop dat je voor elk uitstapje controleert of de schroeven nog wel goed vastzitten. Bewaren in de zomer: je kan de bindingen op je board laten.

Kenmerken van het product

Een woordje van de productmanager
Het zijdelingse sluitsysteem van de Expedite 300 is supersnel, op voorwaarde dat je vooraf alles goed hebt afgesteld. Zodra je de binding op maat hebt afgesteld, blijf je er gewoon af: dankzij het afstelgeheugen zit je schoen altijd stevig en op dezelfde manier in de binding.
Gebruik en terrein
De Expedite 300 binding is speciaal ontworpen voor boarders die geen tijd willen verliezen. Ze biedt ruim voldoende steun voor zowel beginnende als gevorderde snowboarders. Bovendien kan je er zowel op als naast de piste mee aan de slag. Snelheidsduivels raden we wel aan om eerder voor een traditionele binding met enkelstrap te kiezen, zo zitten je voeten steviger en is je stabiliteit hoger.
Openingssysteem
Handig: voor een eerste eenvoudige afstelling plaats je de voet in de binding. Maak de gesp vast zonder ze dicht te klikken en pas de twee tandriempjes op maat aan. Klik nu de gesp vast, en je binding is nu al goed afgesteld. Na een paar afdalingen kan je indien nodig nog wat bijsturen: een beetje meer aanspannen biedt meer steun, normaal aanspannen biedt een maximaal comfort. Opmerking: de grote haak zit binnenin, om de binding op een heel van naturee manier aan te trekken.
De mogelijke afstellingen
"De standaardinstellingen passen voor de meeste gebruikers, al kun je de binding zelf helemaal op maat afstellen: - de positie van de spoiler (vooraan, achteraan, lateraal), met behulp van de bevestigingsschroeven van de spoiler, - de hellingsgraad (canting) van de spoiler, - de lengte van het gas pedal, vooral handig voor mensen met grote voeten. Je kan het gas pedal verstellen zonder gereedschap en zonder dat je de binding moet demonteren (zie handleiding)."
De stance, de ruimte tussen de bindingen
Kan je aanpassen in functie van je lichaamsbouw, maar weet wel dat alle snowboards een aanbevolen bindingpositie hebben (de recommended stance, die je herkent aan de markering tussen de schroefinserts). Door de stance te verhogen, sta je redelijk laag op je board en verhoog je de stabiliteit. Dit helpt ook als je wil draaien in de lucht. Op freestyleboards ligt de recommended stance doorgaans wat hoger dan op all mountain-boards.
Afstelling van de hoeken van de snowboardbindingen
Voor piste- en freerideboarden is een hoek van 18° vooraan en een hoek van 0° achteraan aangewezen. Voor allround- en freestylegebruik kies je best voor 18° en -6°. De opening van je voeten maakt switchen makkelijker. En freestylers mogen gerust kiezen voor symmetrische voethoeken 15° en -15° bijvoorbeeld. De hoekstand van je bindingen is heel persoonlijk. Kijk gerust eens wat anderen doen en probeer het uit. Je wordt misschien wel verrast!
Centreren van de bindingen op een snowboard
Je kan de bindingschijven met 4 schroeven verschuiven volgens een bepaalde as, doorgaans in 5 verschillende posities. Deze afstelling gebruikt men om de schoen centraal op het snowboard te houden en ervoor te zorgen dat de tip niet te ver uitsteekt. Anders val je gegarandeerd! Je voet moet dus langs beide kanten uitsteken, maar niet te ver. Je kan de schijf ook 90° graden, voor meer of minder stance naargelang de inserts. In dat geval kan je je voeten wel niet meer zijdelings centreren.
Welke maten kiezen voor mijn Expedite-bindingen?
Wij raden het volgende aan: M = 35 tot 39 L = 38 tot 43 XL = 42 tot 50 Maar net zoals je een schoen aan je eigen voet moet passen, raden wij sterk aan om deze binding met je eigen schoen te passen. Afhankelijk van het merk kan eenzelfde schoenmaat immers een ander volume hebben.

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
HAUT DE PAGE