bijna uitverkocht

Snowboard all mountain heren BULLWHIP 300 Evo

Artikelnummer :
8366738
Pluspunt
Snowboard met een grote tolerantie voor kantfoutjes om minder te vallen (soepele torsie tussen de voeten). Een goede grip en stabiliteit op de piste dankzij de klassieke camber en houten kern.
84,99 €*

2 kleuren

Voordelen

Veelzijdigheid
60% piste, 30% buiten de piste, 10% park.
Wendbaarheid
Soepele torsie = erg gemakkelijke kleine bochten. Beperkte grip op rode piste.
Drijfvermogen
Klassieke camber + inserts nr achter 10mm (setback) = normaal glijvermogen
Grip
Klassieke camber + soepele torsie = goede grip en gemakkelijk roetsjen.
Aanpasbaarheid
142 cm : 1m57 tot 1m65 151 cm: 1m66 tot 1m73 155 cm: 1m71 tot 1m77
Stijfheid
Soepele flex + houten kern = zacht en progressief van kant veranderen.
Tolerantie
Afgeronde shape en soepele flex om kantfoutjes en vallen te beperken.
Glijvermogen
Glijvlak in geëxtrudeerd PE (extruded base). Normaal glijvermogen.

Technische fiche

Enkel board.
Illusion 400 aanbevolen.
Wide
Neen
Camber
Klassiek
Vorm
DIRECTIONAL
Pack / Board
Enkel snowboard
Samenstelling
Board : 70.0% Hout, Board : 20.0% Glasvezel, Board : 10.0% Epoxy
Geschikt voor
beginnende snowboarders op zoek naar een gemakkelijk snowboard voor op de piste om vooruitgang te boeken.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
De kanten goed afdrogen aan het einde van de dag zodat ze niet roesten. Idealter, waxen na elk 5 tochten. Buiten het zonlicht bewaren.

Kenmerken van het product

Woord van productmanager
Het is een gemakkelijk en toegankelijk snowboard waarmee je vooruitgang kunt boeken. Om je een snowboard met een betere prijs-kwaliteitsverhouding te bieden, hebben we gewerkt aan het vervoer van onze snowboards. Dat is de reden waarom we dit snowboard zonder bindingen aanbieden. Om niet in te boeten aan rideplezier en de levensduur van het board hebben we de houten kern behouden.
Type snowboarden / terrein
De Bullwhip 300 Evo gedraagt zich perfect op de piste, in alle sneeuwcondities. Dankzij de kenmerken die het leerproces vergemakkelijken (soepele flex en torsie, klassieke, maar weinig uitgesproken camber, gerichte maar zachte vorm) glijd je ook gemakkelijk op poedersneeuw en kan je zelfs al een beetje beginnen freestylen. Dankzij de houten kern kan je redeljk duwen op harde sneeuw.
Snowboard met directional shape
De vorm van het board (of de "shape") is gericht, dat wil zeggen dat het een voor- en achterkant heeft. Het is niet symmetrisch: - de achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, - de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen iets meer naar achter. Een directional shape zorgt voor een betere grip in de bochten, een betere controle van het traject en meer rebound als je uit de bocht komt.
Klassieke camber
Een klassieke camber is naar boven gebogen tussen de 2 contactpunten van het board op de sneeuw. Dankzij de elasticiteit van het board werkt een klassieke camber als een veer om grip te bieden op elk type sneeuw, dynamiek bij het veranderen van kant en rebound als je uit de bocht komt.
Soepele en tolerante flex
De flex (stijfheid van het board tussen de voor- en achterkant) van de Bullwhip 300 Evo bedraagt ongeveer 2/5, wat soepel en tolerant is. Dit type flex is erg homogeen van de nose tot de tail, wat een erg voorspelbaar bochtengedrag oplevert. Het nadeel is natuurlijk dat het board bij hoge snelheden of op ijzige sneeuw geen mooi gesneden bochten kan maken, waardoor je afremt.
Soepele en tolerante torsie
De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) bedraagt ongeveer 2/5, waardoor het board gemakkelijk kan worden gedragen, gemakkeljik draait en tolerant is voor fouten van de snijkant. Een soepele torsie geeft wat vrijheid aan de voeten onderling (door te overdrijven kan je de voorste voet kantelen op de hiel en de achterste voet op de tip). Dat is belangrijk voor beginners die nog kantfoutjes maken. De soepele torsie is ook geschikt om te freestylen/jibben.
Setback 10 mm
Setback, dat is wanneer de steunpunten van het board op de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van het board, maar naar achteren verschoven. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven. 10 mm setback => klassieke verplaatsing naar achteren van directionele boards. Het zorgt voor een beter gedrag in de bocht en glijvermogen op poedersneeuw dankzij het gewicht achteraan het board waardoor de voorkant omhoog komt.
Technische informatie
Breedte vooraan 285 mm / Midden 246 mm / Achteraan 285 mm (Grootte 155 cm) Radius 8,5 m Nuttige kantlengte 1104 mm Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk door bindingen / 40 mm tussen elk) Aanbevolen stance: 500 mm
Geëxtrudeerde zool / glijvermogen
Geëxtrudeerd glijvlak (fabricageproces, in tegenstelling tot gesinterde glijvlakken) Biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid. Moet regelmatig worden onderhouden: Idealiter, na 5 tochten waxen, en minimum 1 keer per jaar: - hetzij aan het begin van het seizoen voor een erg goed glijvermogen - hetzij aan het einde van het seizoen om de wax in de diepte van het glijvlak te laten dringen tijdens de zomer (idealiter bindingen onderaan).
Welke maat kiezen voor mijn Bullwhip 300 Evo ?
In het algemeen kies je, voor gebruik op elk terrein, -15 tot -20 cm. (iemand van 1m74 kan bijvoorbeeld een board tussen 159 en 154 cm nemen.) _ Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor grote mensen die weinig wegen. _ Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid. 142 CM (30 - 60 kg) => 1m56 tot 1m65 151 CM (50 - 85 kg) => 1m66 tot 1m75 155 CM (60 - 90 kg) => 1m70 tot 1m80

Users reviews

Schrijf als eerste een review

Een beoordeling plaatsen
HAUT DE PAGE