Snowboardbindingen Illusion 400 zwart

Artikelnummer :
8368344
Pluspunt
Deze traditionele snowboardbinding biedt een erg goede steun dankzij de 3D strap, ze zit comfortabel dankzij de cap strap aan de tenen en biedt een goede reactiviteit dankzij een stijve spoiler.
64,99 €*

Voordelen

Positiebehoud product
Goede steun van de voet bij hoge snelheid (blauwe tot zwarte piste).
Handelingsnelheid
Turn Strap: de strap wordt 180° geopend om je voet snel id binding te plaatsen.
Instelbaar
Gas Pedal + spoiler voor-/achterkant
Schokdemping
EVA-schuim aan hiel en tenen.
Aanpasbaarheid
M = 37 > 42 L = 42 > 47
Positiebehoud product
Traditioneel sluitsysteem: pompen tot de gewenste steun. Geen limiet.

Technische fiche

Maten
M= 37 > 42 // L= 42 > 47
Sluiting
Traditioneel.
Samenstelling
Schuimplastic : 100.0% EVA kader : 100.0% polyamide 6.6
Geschikt voor
beginnende of ervaren snowboarders die de steun willen van een traditionele binding.
Garantie
2 jaar

Tips

Stockagetips
Vergeet niet alle schroeven van de bindingen aan te draaien voor je begint te snowboarden.Tijdens de zomer kun je je bindingen op je snowboard laten staan.

Kenmerken van het product

Woord van productmanager
Deze snowboardbinding Illusion 400 combineert steun, comfort en gebruiksgemak. Ze biedt alle essentiële functies van een goede snowboardbinding. De strap in 3D aan de enkel aan de voorkant van de schoen (cap strap) en de pads in EVA voor de schokdemping maken van de Illusion 400 een erg goede binding die je ook als ervaren skiër kunt waarderen.
Type snowboarden / terrein
De binding Illusion 400 is een traditionele snowboardbinding, met zachte, gemakkelijk te klikken en stevige heugels. Het is een goede all-mountain Freestyle binding om overal te boarden: piste, buiten de piste en zelfs in het park, want de spoiler is kort, maar stijf, waardoor het een goede steun biedt achteraan, maar ook een goede wendbaarheid van de enkel bij rotatie.
Openingssysteem
TURN STRAP SYSTEM : De strap is gemonteerd op een scharnier waardoor hij naar buiten kantelt zodra je je voet eruit haalt. Wanneer je de binding aantrekt, kun je je schoen gemakkelijk ongehinderd in de binding plaatsen. Zo stap je ook niet op de strap en de haken van de schoen.
De mogelijke afstellingen
De oorspronkelijke instellingen zijn voor de meeste mensen geschikt, je kunt echter de volgende dingen ook zelf afstellen: - de positie van de spoiler (vooraan / achteraan / zijkant) door de positie van de schroeven te veranderen die de spoiler vasthouden. - De lengte van het gas pedal, vooral handig voor grote voeten.Er is geen afstelling van de hellingsgraad van de spoiler (canting) op deze binding.
De stance (afstand tussen de bindingen)
Aan te passen aan je morfologie, maar weet dat alle snowboards een aanbevolen positie hebben voor de bindingen ("recommanded stance", aangeduid door een teken tussen de inserts van de bindingen). Opmerking: door de stance te verhogen, sta je redelijk laag op je board en verhoog je de stabiliteit. Dit helpt ook als je wil draaien in de lucht. Op de Freestyle boards is de "recommanded stance" in het algemeen groter dan op de all-mountain boards.
Afstelling van de hoeken van de snowboardbindingen
Voor een combinatie tussen piste en freeride raden we +18° vooraan en 0° achteraan aan. Voor freestylers en voor veelzijdig gebruik, kies je het beste voor +18° en - 9° (de opening achteraan laat je toe om vorderingen te maken bij het switchen). Aarzel niet om voor pure freestyle te kiezen voor compleet symmetrische hoeken, bijvoorbeeld +12° en -12°. De hoeken op de bindingen zijn iets erg persoonlijks. Kijk daarom wat de anderen doen en probeer het uit. Je kan verrast worden.
Centreren van de bindingen op een snowboard
De schijfverbinding met 4 schroeven kan over 1 as verschuiven en er zijn in het algemeen 5 posities mogelijk. Deze afstelling wordt gebruikt om de schoen te centreren op het baord zodat de voet niet te ver komt...Anders val je gegarandeerd. De schoen moet aan de 2 kanten dus evenveel over het board komen. Je kunt de schijf ook 90° draaien, voor meer of minder stance dan voorzien door de inserts. In dat geval kun je de binding lateraal niet meer centreren.
Welke maten kiezen voor mijn Illusion-bindingen?
Wij raden het volgende aan: M = 37 tot 42 L = 42 tot 47 Maar net zoals je een schoen aan je eigen voet moet passen, raden wij sterk aan om deze binding met je eigen schoen te passen. Afhankelijk van het merk kan eenzelfde schoenmaat namelijk een verschillend volume hebben.
HAUT DE PAGE