bijna uitverkocht

Snowboardbindingen kind Illusion 300 Youth zwart/rood

Artikelnummer :
8343166
Pluspunt
Dankzij de enkele gesp kan het kind de boot zelf aantrekken. Dankzij de vele afstellingen is deze binding geschikt voor veel schoenen, zelfs de fijnste (linerless), vanaf maat 34.
34,99 €*

Voordelen

Positiebehoud product
Traditioneel sluitsysteem: pompen tot de gewenste steun. Geen limiet.
Handelingsnelheid
1 enkele aanspangesp: de binding aan- en uittrekken is kinderspel.
Instelbaar
Dankzij de vele afstellingen is deze binding geschikt voor veel kinderschoenen.
Schokdemping
EVA-schuim aan de tenen en hielen.
Aanpasbaarheid
Maat S = 34 > 38

Technische fiche

Maten
S =34 > 38
Sluiting
Snel
Samenstelling
Main part : 60.0% Polypropyleen, 20.0% Polyurethaan, 20.0% Polyethyleenvinylacetaat
Geschikt voor
jonge snowboarders op zoek naar een binding met traditioneel aanspansysteem en erg gemakkelijke en snelle opening van de strap.
Garantie
2 jaar

Tips

Onderhoudsadvies
Vergeet niet alle schroeven van de bindingen aan te draaien voor je begint te snowboarden.
Stockagetips
Vergeet niet alle schroeven van de bindingen aan te draaien voor je begint te snowboarden.Tijdens de zomer kun je je bindingen op je snowboard laten staan.

Kenmerken van het product

Woord van productmanager
Wij hebben kinderen in de sneeuw geobserveerd en hebben vastgesteld dat _ kinderen hun bindingen zelf willen kunnen aan-/uittrekken (tot groot genoegen van de ouders) _ bindingen met 2 gespen erg lang om te gebruiken kunnen zijn _ een enkele binding, maar met een asymmetrische strap ruim voldoende is om op een goed niveau te snowboarden (snelheid, bochten, sprongen). Na alle tests in de winter 14/15 waren wij heel erg tevreden over deze binding.
Type snowboarden / terrein
Alle terreinen en alle niveaus.
Openingssysteem met één gesp
Een enkele gesp om sterk aan te trekken aan de enkel, maar met een asymmetrische strap die zelfs de tenen dekt (erg noodzakelijk voor de backside bocht), dat is het principe van deze binding. Alles is erg eenvoudig voor kinderen.
Positiebehoud
Gezien het gewicht van de kinderen in deze leeftijdscategorie (34 tot 38 => ongeveer 7 tot 13 jaar => ongeveer 20 tot 40 kg) zijn de inspanningen niet dezelfde als deze van volwassenen, de steun van deze binding met één gesp is ook ruim voldoende.
Welke maten kiezen voor mijn Illusion 300 Youth-bindingen?
Net zoals je schoenen past met je eigen voet, raden wij ook aan de binding uit te proberen met je eigen boot. Deze binding in maat S is geschikt voor schoenen in maat 34 tot 38 met eventuele afstellingen.
Afstelling 1 - in lengte:
Plaats de spoiler naar voor of naar achter in functie van de lengte van je boot _ schroef de 2 zijschroeven los _ verwijder de moeren, neem de spoiler en de 2 plastic heugels uit _ plaats eerst de 2 plastic heugels terug tegenover de gewenste gaten _ plaats vervolgens de schroeven in deze gaten _ steek daarna enkel de spoiler in de 2 schroeven die uitsteken _ plaats de schroeven vervolgens in hun uitsparing, binnenin de spoiler en schroef stevig vast.
Afstelling 2 - in functie van de perimeter van de schoen:
Draai de 2 heugels (tenen en enkel) vast of los _ je hebt hiervoor geen schroevendraaier nodig _ neem eenvoudig de plastic kapjes weg en gebruik ze om de schroeven los te draaien _ draai de schroeven volledig los _ laat de strap op de plastic heugel glijden en kies de gewenste positie _ plaats de schroef terug, draai goed aan en plaats het kapje terug.
Afstelling 3 - centrering van de binding afhankelijk van de breedte van het board
In de centrale schijf van de bindingen zitten 4 langwerpige gaten voor de 4 bevestigingsschroeven: 2 MET 5 vooraf bepaalde schroefposities + 2 ZONDER vooraf bepaalde schroefpositie. _ plaats de schrijf in de gewenste hoek (zie hieronder), _ plaats eerst slechts 2 schroeven in de gaten ZONDER vooraf bepaalde schroefpositie. Vastschroeven zonder aanspannen, _ plaats de boot id binding en centreer deze van voor nr achter, _ plaats de 2 laatste schroeven id daartoe voorziene gaten, _ draai ze vast
Op welke hoek maak je de bindingen vast?
Voor een combinatie tussen piste en freeride raden we +18° vooraan en 0° achteraan aan. Voor freestylers en voor veelzijdig gebruik, kies je het beste voor +18° en - 6° (de opening achteraan laat je toe om vorderingen te maken bij het switchen). Aarzel niet om voor pure freestyle te kiezen voor compleet symmetrische hoeken, bijvoorbeeld +12° en -12°. Kies voor kinderen onmiddellijk voor °+18° / -6°, want de monitoren leren de kinderen erg snel achteruit snowboarden.
HAUT DE PAGE