La montagne en Freeride WEDZE

De bergen ontdekken met freeride

(8)

 

De bergen zijn één groot speelterrein dat vraagt om te worden ontdekt. Met het freeriden ontdek je een nieuwe beleving en prachtige landschappen. Klaar voor een veilige initiatie?


Freeride

Weet je wat freeriden precies is? Het betekent gewoon sporten buiten een vast kader, zonder competitief aspect. In de bergen hoef je gewoon je ski's of snowboard te nemen en van de vaste pistes af te gaan om te freeriden.

En de veiligheid dan, zeg je? Enthousiasme alleen is niet genoeg in de bergen. Een goede kennis van het terrein en de gevaren is een must voor je eigen veiligheid. Laat je daarom begeleiden door een gids of een monitor, iemand die je de weg wijst en je de mooiste spots toont zonder al te veel risico's.


Freeride: altijd met begeleiding

Niets zo leuk als de bergen intrekken met vrienden of familie. Dit principe kan je redden: verloren of gewond, als je in groep bent is er altijd iemand die de hulpdiensten kan verwittigen of de juiste weg vindt. Voor het freeriden is dit absoluut noodzakelijk, want de weersomstandigheden of het terrein kunnen de zaken enorm bemoeilijken.

 

Freeride: veilig ontdekken

Je wilt het freeriden ontdekken? Nieuwe afdalingen verkennen? Aarzel niet en neem een gids mee! Van de perfecte uitrusting tot de keuze van het traject: een gids geeft je de beste tips, stelt veiligheid centraal en weet zo perfect wanneer het tijd is om terug te keren. Met een ervaren gids of monitor aan je zijde wordt het freeriden des te leuker. Klaar om de sprong te wagen?


Het juiste freeride-materiaal

Of je nu een beginnende wintersporter of expert bent, we hoeven het je niet te vertellen: een goede freerider heeft een goede uitrusting nodig. Neem tijdens het freeriden zeker een schop, een sonde, een lawinepieper en een rugzak mee. En voor wie echt graag op ontdekking trekt, zijn stijgijzers en een pickel of zelfs een klimgordel en touw nuttig. Een eerstehulpkit neemt misschien wat plaats in beslag, maar op een dag zal je blij zijn dat je die toch hebt meegenomen…

 De tips van Wed'ze

Denk bij het samenstellen van een eerstehulpkit vooral aan het overleven in de kou: naast de gebruikelijke hulpmiddelen voor kleine verwondingen, zijn een reddingsdeken, een aansteker, een multifunctioneel mes en energierepen altijd nuttig!

 

Met deze tips op zak en een gids die je begeleidt, kan je gerust de bergen ontdekken en ongerepte hellingen trotseren. Klaar voor een nieuwe beleving?

 

Pauline MARTIN (NL/BE)
Dialog leader
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE