WEDZE Réussir sa toute première sortie ski de l'année

Een goed begin van het nieuwe skiseizoen

(3)

Staat je eerste skisessie al in de planning? Ontdek ons advies voor vertrek vanaf eind deze maand en zorg voor een geslaagd verblijf.


 

 • Een goede lichamelijke conditie

  omer optimaal

  van te genieten

Skiën en snowboarden zijn lichamelijk veeleisende en intensieve sporten, waarbij de elementen (kou, wind, sneeuw) een grote rol spelen!

 

 

Omdat je benen al beginnen te kriebelen, kan je alvast een fysieke voorbereiding treffen waarmee je op een nuttige manier je lichaam gebruikt!

Een beetje krachttraining, met de focus op de dijen, baantjes trekken in het zwembad om aan je uithoudingsvermogen te werken, oefeningen voor soepele gewrichten... Dat is je programma voor een geslaagde eerste skisessie op de pistes. Je zult er sneller van genieten…

Aarzel daarom niet meer en bekijk al ons advies voor een uitstekend begin van je skiseizoen.


 
 • Zorg dat je het juiste gevoel krijgt

  voordat je jezelf volledig op de pistes stort 

Skiën is net als fietsen, je verleert het niet! Voordat je jezelf echter op de pistes stort, kan een korte warming-up zeer nuttig zijn voor je reflexen te trainen en je spieren rustig te laten wennen aan de eisen van de glijbeweging.

 

 

Nu je warming-up voorbij is rechtstreeks naar de moeilijkste piste? We maken uiteraard een grapje. Door op de makkelijke pistes te beginnen, kan je je technieken in alle rust testen en je snelheid onder controle krijgen. Zo krijg je langzaam vertrouwen in jezelf en dan kan je makkelijker naar een van de moeilijkere en technischere pistes.

 

Een goede plek om dit vertrouwen terug te krijgen is... de skischool! Enkele professionele tips van een skileraar om je foutjes te verbeteren en je te helpen verder te komen, vind je hier vinden...

 


 

 • Goed onderhouden materiaal

  zorgt voor goede glijding 

Zonder goed materiaal heb je geen goed wintersportseizoen. Voordat je van de eerste sneeuw gaat genieten, fris je best je geheugen op te frissen.

 

 

Voor je ski's of snowboard is aan het begin van het seizoen een laag wax voor koude sneeuw ruim voldoende na een lang zomerseizoen.De bindingen moeten goed afgesteld zijn om blessures te voorkomen. Hoe het ook zij, na een bezoek aan je Decathlon Workshop ben je er weer klaar voor. De technici kijken je materiaal nauwkeurig na.

 

Wij wensen je een goed begin van het winterseizoen!

 

Pauline MARTIN (NL/BE)
Dialog leader
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Score geven
HAUT DE PAGE