Comment bien ranger mon matériel en fin de saison WEDZE

Hoe berg ik na het seizoen mijn uitrusting goed op?

(7)

 

Na al die ski- en snowboardpret is het nu tijd om je uitrusting tot de volgende winter weg te leggen. Maar hoe hou je deze intact tot wanneer de sneeuw weer begint te vallen?Yves Rocquet legt je uit hoe je best te werk gaat.


Ski's of snowboard: veilig wegleggen, het geheim van een lang leven.

Net zoals je je skikledij wast voordat je ze weglegt, verdient je uitrusting die je voor enkele maanden gaat opbergen een beetje aandacht. Enkele minuten werk voor jarenlang glijplezier!


1 - schoonmaken

Alvorens je je uitrusting weglegt, moet je de ski's of het snowboard (staalkanten, belag, bindingen) zeker overal goed afdrogen met een zachte doek. De bindingen licht invetten is ook altijd een goed idee.

 

 

2 – waxen aan het einde van het seizoen

Daarna wil je het belag gaan beschermen, zodat het niet uitdroogt tijdens al die maanden dat je uitrusting opgeborgen zit. Wij raden je dan ook aan, deze aan het einde van het seizoen in het atelier van je Decathlon-winkel te laten waxen: na een eerste klassiek onderhoud (schoonmaken en slijpen) brengen wij een dikke laag warme wax aan die je beslag helemaal laat herstellen.

 

Schoenen goed opgeborgen: comfort verzekerd!

Wil je je schoenen goed onderhouden, vergeet dan vooraleer je ze weglegt vooral volgende drie zaken niet:


- Lucht je schoenen door de binnenschoen uit de plastic schaal te halen.
- Controleer hoe de zool van je skischoenen eraan toe is. Is deze gescheurd of kapot, laat je hem best vervangen in ons atelier.
- Sluit de gespen tot op de eerste kerf om te vermijden dat de schoenen vervormen. Steek ze indien mogelijk in een hoes.

 

Bewaar ze wanneer mogelijk op een droge plaats, waar de temperatuur niet onder de 10°C kan zakken. Het plastic van je schoenen zal je dankbaar zijn!

 

 


 

Ideale opslag: warm en droog.

Idealiter leg je je uitrusting weg op een droge plek, om zo elke roestvorming te kunnen vermijden. Dus liefst niet in de garage, het tuinhuisje of de kelder... Zoek beter een plaatsje uit ergens binnen in huis. Best steek je je uitrusting in een beschermhoes en zet je deze verticaal weg (zet je ski's bij voorkeur niet op elkaar vast, maar plaats ze naast elkaar).

 

Met ski's of een snowboard dat je aan het einde van het seizoen goed hebt geprepareerd, heb je volgende winter alvast een streepje voor. Aarzel dan ook niet om de technici van je Decathlon-atelier om raad te vragen. Zij zullen ervoor zorgen dat je elk jaar in topvorm op de latten zult staan...

Yves Rocquet (NL/BE)
Ateliertechnicus Decathlon
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE