WEDZE Bien rester au chaud sur les pistes

Hoe blijf ik warm op de pistes?

(10)

WIST JE DIT?

Om lekker warme handen en voeten te hebben, is het belangrijk dat je hoofd bedekt is! Klinkt dat wat vreemd? Als het heel koud is, zal je lichaam eerst je hart en je hersenen van bloed voorzien, en dan pas je handen en voeten. Een lekker warm hoofd betekent meer bloedtoevoer naar je lichaamsuiteinden!

De pistes lekker warm afdalen: het toppunt van comfort. Onmogelijk, denk je? Niet als je onze tips en tricks opvolgt om van je snowboardtripjes een echt plezier te maken, ook al lijken de weergoden tegen je.


De drie lagen

Om altijd op de juiste temperatuur te blijven, zelfs tijdens inspanningen: nadruk op de drie lagen.

Thermisch ondergoed, als eerste laag, om warmte te geven en vocht af te voeren.
Een technische ondertrui of een soft-shell®, als tweede laag, om nog meer warmte te geven.
Tot slot een winddichte, waterafstotende maar toch ademende jas als derde laag, om je te beschermen tegen elementen van buitenaf en om het vocht geproduceerd door je lichaam tijdens de beweging af te voeren.

Samengevat: deze drie lagen houden je warm, maar zonder "sauna"-effect.


Handige trucjes

De intelligente kledij van vandaag is waterdicht en ademend en zit vol snufjes en technologie die je leven vergemakkelijken, zoals verluchtingsritssluitingen, een aansluitende kap zodat je je helm kan dragen… En om tocht definitief te bannen is er de buff, een multifunctioneel accessoire dat dienst doet als nekwarmer maar ook als hoofdband gebruikt kan worden. Een absolute modetopper op de piste en daarbuiten!

Een extraatje voor snowboarders

De sneeuwvanger, die je aan je broek kan bevestigen en waardoor je onderrug warm blijft telkens als je je bukt om je bindingen opnieuw aan te doen of aan te passen. Hierdoor komt er geen ongewenste sneeuw binnen als je valt of als de poedersneeuw te licht is...


En mijn lichaamsuiteinden?

Je bent nu klaar om de kou het hoofd te bieden en maximaal te genieten op de piste. Maar wacht even...heb je aan je lichaamsuiteinden gedacht?Je voeten, handen en hoofd zijn de kwetsbaarste delen van je lichaam, en dus de belangrijkste om te beschermen.

 • Het hoofd

  De eerste plaats die rechtstreeks aan de kou wordt blootgesteld. Als je altijd en overal een helm draagt, moet je daar al niet meer aan denken. Als je bang bent dat je het te warm zal krijgen, neem dan een helm met verluchting en een uitneembare voering. Niets houdt je tegen als je hoofd het warm heeft en goed beschermd is!

 • De handen

  Bij het snowboarden bevinden ze zich dikwijls in de sneeuw, en doe je je handschoenen uit om makkelijker je laarzen aan-en uit te kunnen doen. Wil je een tip van een professional? Doe onderhandschoenen aan. Of je nu wanten (dikwijls warmer) of handschoenen verkiest, met onderhandschoenen hou je je handen warm met een maximum aan vrijheid en precisie.

 • Je voeten

  Onze raad? Technische sokken die de vochtafvoer bevorderen, met versteviging op de gevoelige zones zoals de tenen, om jezelf en je voeten een plezier te doen.

Je hebt nu alle troeven in handen om het deze winter lekker warm te hebben en naar beneden te knallen op de pistes en in snowparks, met een glimlach op je lippen!

 

Matthieu ROBERT (NL/BE)
Productmanager
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Score geven
Tips van Wed'ze
WEDZE Moufles ou gants ?
(3)
HAUT DE PAGE