Comment bien protéger vos yeux en montagne WEDZE

Hoe kan je je ogen goed beschermen in de bergen?

(5)

Vind je het vervelend dat je door je skibril een witte afdruk op je gezicht hebt? Toch is het echt belangrijk om in de bergen je ogen te beschermen..

Ontdek hier waarom en hoe je je ogen moet beschermen op je skivakantie.

Onze huid waarschuwt ons wanneer de zon te fel is, maar onze ogen kunnen UV-stralen niet zien of voelen. Vaak is het dus te laat wanneer de eerste pijn optreedt.

HOOGTE + SNEEUW = GEVAAR VOOR DE OGEN.

De combinatie sneeuw/hoogte maakt UV-stralen nóg gevaarlijker. Voor elke 1.000 meter hoogte stijgt het UV-percentage met 10%. Dus hoe hoger je gaat, hoe meer UV. Zit je tijdens je vakantie op 2.500 meter hoogte, dan ben je blootgesteld aan 25% meer UV-stralen dan op zeeniveau.

SNEEUW REFLECTEERT 85% VAN DE ZONNESTRALEN.

De ogen zijn dus blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen, zelfs wanneer je in de schaduw onder een parasol staat, of bij bewolkt weer. Een skibril is de beste bescherming tegen de reflectie van zonnestralen. In tegenstelling tot een gewone zonnebril omsluit een skibril het gezicht volledig, zodat zonnestralen niet door kunnen.

Die witte afdruk rond je ogen neem je er dus maar bij, het zal een mooi aandenken zijn aan je ski-avontuur! Je ogen niet beschermen in de bergen, is vragen om pijnlijke oogletsels, of zelfs een vroegtijdige veroudering van de ogen.

En wat als er nu ook heel stijlvolle skibrillen zouden zijn? Dan zou je er meteen een dragen. Doe jezelf dus een plezier! De skibrillen van vandaag zijn echte modeaccessoires die je hele outfit compleet maken.


Hoe kies ik de juiste skibril?

- Alle accessoires voor de ogen moeten de CE-markering hebben.

- Een klassieke skibril is volledig bedekkend en comfortabel, en dus de ideale oplossing voor kinderen!

- De beschermingsfactor moet aangepast zijn aan je skistijl, het terrein en voornamelijk aan het daglicht in kwestie. Onthoud ook dat elke skibril, ongeacht de categorie, de ogen 100% tegen UV-stralen beschermt.

De categorie

Geeft de beschermingsfactor van de glazen aan.

 • volstaat voor weinig zonlicht. Je kan er beter reliëfs mee waarnemen. In de bergen betekent "weinig zonlicht" dagen van dikke mist of veel sneeuw.
 • is veelzijdiger, maar biedt onvoldoende bescherming bij mooi weer.
 • moet worden gebruikt bij zonnig weer.
 • is nodig bij verplaatsingen in het hooggebergte (hoger dan 3.500 meter), wat zelden het geval is als je gaat skiën!

De verschillende skibrillen

Vandaag bestaan er skibrillen die een maximum aan bescherming bieden doordat ze zich in de bergen aanpassen aan de UV-stralen die snel kunnen veranderen op de piste:

 • SKIBRILLEN MET FOTOCHROMATISCHE GLAZEN

  skibrillen met fotochromatische glazen passen zich automatisch en langzaam aan de UV-stralen aan. Je hoeft hiervoor niets te doen: jij bent de koning op de piste ongeacht het weer! Ontdek de Max Land Photochromic.

 • SKIBRILLEN MET MEERDERE GLAZEN

  Dankzij een skibril met verschillende glazenkan je van glas en dus ook van beschermingsfactor veranderen volgens het weer. Dames kunnen de Mid Bones skibril proberen, die speciaal voor hen werd ontworpen!


Het sterke product van Wed'ze en dé innovatie van 2014: De skibril Max Edge E-tint

Hij werd ontworpen door onze teams en is ideaal voor lange dagen in de sneeuw, ongeacht het weer. De skibril is uitgerust met een soepele elektrochromische LCD E-TINT lens, een verluchte dubbele lens en een dampwerende binnenlens. Hij past zich aan het omgevingslicht aan en gaat in een simpele klik van categorie 2 naar 3 (of omgekeerd). Je hoeft zelf niks meer te doen. Het is geen magie, maar pure technologie! Een dag met veel sneeuw of fel zonlicht? Je hebt nu altijd en overal het ideale accessoire bij de hand dat je kunt aanpassen aan elk weer!

Thierry PAULIN (NL/BE)
Productmanager
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Score geven
Tips van Wed'ze
(11)
Tips van Wed'ze
Comment choisir son casque de ski WEDZE

Of je nu beginner bent of ervaren skiër, iedereen valt wel eens.

(19)
HAUT DE PAGE