WEDZE Choisir les skis de votre enfant

Hoe kies ik de juiste ski's voor mijn kinderen?

(3)

De juiste wintersportuitrusting kopen voor je kinderen kan een hele uitdaging zijn. Hoe kies ik de juiste lengte, de juiste bindingen, de juiste stijl...? Twee dingen zijn belangrijk: de lichaamslengte en het niveau van je kind. Ontdek onze tips om je kleine skikampioenen van goed materiaal te voorzien!


Kleine ski's om te glijden als grote mensen!

Is je kind een beginnende skiër? Ga dan voor korte, soepele ski's die beter wendbaar zijn. Gecontroleerd skiën zal ervoor zorgen dat je kind snel en zonder al te veel schrik op de piste vertrekt. Kies ski's die 15 tot 5 cm kleiner zijn dan zijn lengte.

Hoe meer vorderingen je kind maakt, hoe langer de ski. Het uiteindelijke doel? Dat je kind eens hij volwassen is kan skiën met skilatten op maat. Is hij 130 cm groot, kies dan ski's van 115 cm (voor beginners) tot 125 cm max.


Welke vorm van ski's moet je kind hebben?

Enkele jaren geleden waren er alleen klassieke, rechte ski's op de markt. Vandaag kunnen skiërs kiezen uit verschillende vormen en breedtes, wat de keuze niet altijd eenvoudiger maakt!

Maar wees gerust, voor kinderen die net leren skiën is de vorm van weinig belang. Eens hij de koning op de piste is, heeft hij tijd zat om een keuze te maken! De laatste jaren is er wel een trend in kinderski's: de "rocker" in de nose. Die ski's hebben een nose die wat hoger komt dan bij een klassieke ski. Die technologie maakt ski's wendbaarder in bochten terwijl je een perfecte grip behoudt.

De traditionele camber

Rocker in de nose


Schoenen, stokken, helm... Kies je skiaccessoires

Heb je de juiste ski's gekozen? Dan is het nu tijd voor andere essentiële skispullen. Om te beginnen: skischoenen uiteraard! Meet de voet op, haal de binnenzool uit de schoen en plaats de voet van je kind erop. 1 cm marge is het maximum om te garanderen dat de schoenen goed aan de voeten blijven zitten.

Voor de skistokken kies je best een telescopisch model: zo hoef je volgend jaar geen nieuw paar te kopen. De stokken kan je eenvoudig afstellen: draai de stok om en plaats de hand van je kind onder de krans. De elleboog moet een rechte hoek vormen. Is de hoek groter, dan is de stok te klein!


Op de piste: veiligheid boven alles!

We vergeten het soms, maar bindingen zijn enorm belangrijk. Ze vormen de verbinding tussen schoen en ski en werpen die laatste af bij een val. Laat de afstelling dus over aan een vakman, voor de veiligheid van je kleine skikampioen!

De helm is ook een onmisbaar accessoire op de skipiste. Je kind kan zijn skihelm beter samen met de skibril passen, want die twee horen bij elkaar. Nóg meer veiligheid? Denk dan ook aan rugbescherming.

James DE SAINT JULIEN (NL/BE)
Productmanager
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE