WEDZE Choisir le snowboard de vos enfants

Hoe kies ik het juiste snowboard voor mijn kinderen?

(10)

Wil je kind graag leren snowboarden? Vandaag bestaat er materiaal op maat van kinderen, aangepast aan hun niveau. Maar hoe kies je precies het juiste materiaal voor je toekomstige rider? Ontdek al onze tips!

Hoe lang moet een snowboard voor kinderen zijn?

Eén criterium om een board van de juiste lengte te kiezen: de lichaamslengte van je kind. Een klein board biedt een goede wendbaarheid. Zo kan je kind zelfzeker leren snowboarden en zal het snel vorderingen maken. Een groter board is moeilijker te hanteren.

Ja, maar ... je kleine kampioen groeit gemiddeld 6 cm per jaar! En je hebt allicht geen zin om thuis een hele collectie snowboards op te stapelen…

Een goed compromis is dus een board dat 15 tot 20 cm kleiner is dan je kind. Zo kan hij het board een aantal seizoenen gebruiken. Bovendien zijn er boards met twee posities voor de bindingen. Als je kind flink gegroeid is, zet je eenvoudigweg de bindingen verder uit elkaar.

 

Tip

Geen meter bij de hand? Plaats het board naast je kind: het board moet ergens tot tussen de bovenkant van de hals en de neus komen.

Twintip en rocker: het winnende duo bij de kindersnowboards

"Twintip", zegt je dat iets? Het is de laatste jaren een vaste waarde geworden voor de kindersnowboards. Het betekent dat de voor- en achterkant van het board symmetrisch zijn. Zo glijdt het board even gemakkelijk naar voren als in "switch" (achteruit). Met een twintip zal je rider al heel snel op zijn gemak kunnen snowboarden in de twee richtingen!

Bij "rocker" staat het board voorbij de bindingen aan beide kanten iets omhoog. Die vorm beperkt kantfouten (en dus valpartijen!) op de vlakke gedeeltes op de piste, en maakt het tegelijk gemakkelijker om bochten te nemen.

Combineer die twee technologieën wanneer je een snowboard kiest voor je kind, zo maak je het snowboarden ... en het hele leerproces veel gemakkelijker voor hem!

 

 

Enkele tips om de juiste snowboardschoenen voor kinderen te kiezen

Snowboardschoenen zijn groot en wat stijf, dat is normaal! En precies daarom is het soms moeilijk om zeker te zijn van de juiste schoenmaat… Twee tips van profs kunnen je helpen:

  • Als je de binnenschoen eruithaalt, dan kan je de tenen van je kind aanraken en controleren of er nog wat plaats over is of niet.
  • Heeft de schoen geen binnenschoen, haal dan de inlegzool eruit (de binnenzool) en plaats de voet van je kind erop. Er moet 10 tot 15 mm plaats zijn tussen de grote teen en het einde van de zool.

Wist je dat?

Die kleine ruimte van 10 tot 15 mm is heel belangrijk. Omdat lucht een warmte-isolator is, zorgt die kleine ruimte ervoor dat je kind gegarandeerd lekkere warme voeten heeft! Hetzelfde principe wordt dus aanbevolen bij het kiezen van handschoenen.

Voor wat het soort schoensluiting betreft, kies je beter niet voor de klassieke te knopen veters, want dat is te ingewikkeld voor kleine kinderen. Kies eerder een snelle sluiting.

We zijn er bijna! Nu nog een helm eventueel een rugbescherming, , nog even met samen je kind de basisgedragsregels op de piste doornemen, en hij is klaar om te genieten van de poedersneeuw!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE