Comment choisir sa pratique de ski WEDZE

KIES JE SKISTIJL

Als ik "skiën" zeg, waar denk je dan aan? Waarschijnlijk gewoon aan de sport zelf, het skiën ... En toch zijn er zoveel verschillende skistijlen, elk met hun eigen kenmerken, elk met hun eigen aanhangers. Hou je van snelheid, springen of wil je gewoon rustig skiën? Ontdek hier welke stijl bij jou past!


De bergen zijn immens groot, het terrein gevarieerd, het is dus niet meer dan logisch dat er verschillende skistijlen zijn ontstaan. Perfect voorbereide pistes of dalen vol poedersneeuw: elk gebied biedt een heel andere vorm van amusement en skiplezier.


Houd je van snelheid en puur skiplezier? Dan moet je zeker "speed-carving" ontdekken: dé pistediscipline bij uitstek.
Bochten zo snel mogelijk na elkaar nemen met een zo perfect mogelijke kromming, jezelf helemaal laten gaan op vers geprepareerde sneeuw, en je materiaal tot het uiterste gebruiken: dat is precies wat je beleeft met deze skistijl. Je moet wel stevig op je benen staan om je snelheid te controleren en rekening houden met de veiligheid van andere skiërs op de piste.


Neem je ski's, ga prachtige gebieden ontdekken en geniet optimaal van het skiplezier. Zo kan je de tijd nemen om mooie bochten te maken en te genieten, dit rustige, urenlange skiën bevalt je prima. Ideaal voor eindeloos skiplezier!

Houd je van open ruimte, de natuur en ongerepte berggebieden? Probeer dan het freeriden eens uit!
In die skistijl vind je alle ingrediënten voor de echte avonturiers. De platgetreden paden verlaten en berggebieden buiten de piste ontdekken, een optimaal vrijheidsgevoel ervaren in een eindeloos landschap, sporen maken in een maagdelijk sneeuwtapijt ... Met freeriden beleef je ongekende skisensaties.

Je kan het freeriden makkelijk uitproberen met een gids of een skimonitor, ongeacht je niveau. Je hebt wel aangepast materiaal nodig en een perfecte kennis van de bergen! Verlaat nooit op je eentje de piste en informeer altijd naar de staat van de sneeuw en het lawinegevaar.

Wil je vooral fun beleven tijden het skiën, dan is freestylen iets voor jou.
In een halfpipe of op een slopestyle: puur amusement met jumpen, glijden, draaien, tricks doen en modules opskiën in de meest persoonlijke stijl die er is.
Deze skistijl is perfect voor wie vooral houdt van de speelse kant van sporten, voor wie fun wil hebben met vrienden en de eigen grenzen wil verleggen. Freestylen kan je beginnen op elke leeftijd en je kunt het praktisch overal in Frankrijk doen, met vrienden en met een grote glimlach! We herhalen het: voor je eigen veiligheid moet je modules kiezen die zijn aangepast aan je niveau.


Elke stijl trekt je wel aan? Geen probleem, probeer gewoon alles eens uit! Het belangrijkste is dat je plezier beleeft aan het skiën en op de veiligheid let, zodat sneeuwsporten leuk blijven.

 

Pauline MARTIN (NL/BE)
Dialog leader
Tips van Wed'ze
Bien entretenir ses skis WEDZE

Tips van Wed'ze
Comment choisir ses skis WEDZE

Beginner, gevorderde of expert, voor elke skiër zijn er aangepaste ski's!

HAUT DE PAGE