Faire découvrir le ski aux enfants WEDZE

Laat je kinderen kennismaken met skiën of snowboarden

(4)

Droom je ervan je kinderen deze winter kennis te laten maken met dolle sneeuwpret? Een prima idee! Skimonitor Antoine, die ook testverantwoordelijke is voor Wed'ze, geeft je enkele tips om je kleine kampioenen wegwijs te maken in de wereld van de skipret.

 

 

 

Skiën is een passie die ik graag met anderen deel. Ik neem elke winter wat tijd om les te geven, omdat ik er plezier aan beleef mijn passie door te geven, en klein en groot zich te zien uitleven op de pistes.

Voor de allerjongsten lijken de eerste stapjes op ski's misschien lastig, maar na enkele lessen zijn ze ermee weg! Dankzij het speciale 'brevet d'Etat' voor skimonitoren en met onze ervaring kunnen we kinderen al heel jong leren skiën en snowboarden.

 

Elke leeftijd heeft zijn leermethode

De doelstelling : van skiën en snowboarden een spel maken, zodat jouw kleine kampioenen het snel en op een leuke manier kunnen leren.

 

- Vanaf 3 jaar: toelichting bij het materiaal.

Kunnen je kinderen lopen? Dan kan je ze ook op ski's zetten, bij de ‘piepkuikentjes’ (de 'piou-piou' in het Frans). Ze leren het materiaal kennen en ze leren stappen met skischoenen en vervolgens met ski's. Daarna leren ze draaien op vlak terrein.

 

- op 4/5 jaar: stoppen, de snelheid controleren.

Je kinderen leren eerst van een lichte helling glijden. Daarbij leren ze ploegen en hun eerste bochten maken. Ze leren afdalen en hun snelheid controleren om te kunnen stoppen. Als jonge kampioenen leren ze ook weer naar boven te gaan op de lopende band of met een klein sleepliftje.

 

- op 5/6 jaar: parallel bochten nemen en skiën.

Nu ze zich als echte skiërs weten te redden, gaat het richting skilift om ruime bochten te leren maken. Het ideale moment om je fototoestel boven te halen en dit magische moment te vereeuwigen.

 

Je kinderen leren parallel skiën, het zal niet lang meer duren voor ze je volgen. Bereid je maar voor op heerlijke momenten…

 

Een leuke dag vol sneeuwpret met je familie.

 

Mijn tips om met het hele gezin skiplezier te beleven.

 

Hieronder enkele tips om uit die intense momenten het maximum aan plezier te halen.

 

Autonomie

Nu ze zelfstandig de piste op kunnen, zullen je kleine skiërs maar al te graag laten zien wat ze kunnen. Vol vertrouwen kunnen ze nu snel vooruitgang boeken en komt de kampioen in hen tevoorschijn.

 

Aanpassing

Door je route aan te passen vermijd je angstmomenten en zullen je kinderen alleen maar sneller vorderingen maken.

 

Skipret

Je skiet graag omdat je je dan amuseert? Je kinderen ook! Smalle weggetjes en de randen van de pistes zijn jouw speelterrein en worden dat ook snel voor hen.

 

Veiligheid

Wist je dat jonge kinderen gevaar nog niet goed kunnen inschatten? Je moet dus alert blijven op de pistes en hen goed begeleiden voor een optimale veiligheid: ski zelf vooraan en leg ze een traject op. Als je het aan hen overlaat, zullen ze immers alleen maar rechtdoor gaan.

 

Respect

Net als op de weg gelden er ook op de piste ‘verkeersregels’: geef altijd voorrang aan de skiërs onder je, kijk goed uit als je opnieuw vertrekt nadat je gestopt was en blijf je snelheid goed controleren. Het zijn een paar goede gewoontes die je kleine kampioenen snel onder de knie zullen hebben.

 

Neem de tijd om pauzes in te lassen

Genieten van wat chocolademelk, pannenkoeken of het landschap. Elk excuus is goed om de beentjes van je kleine kampioenen even tot rust te laten komen, en de jouwe meteen ook.

 

Besneeuwde pistes, dampende chocolademelk, mooie en hilarische momenten... Amuseer je en veel skiplezier!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE