Pistes ski au printemps : choisir les bonnes tenues WEDZE

Tijdens de lente op de piste: kies je juiste kledij

(7)

Ongelooflijk maar waar: ook de lente is een skiseizoen! Sneeuw van goede kwaliteit, langere dagen en zachtere temperaturen. En om je op die mildere omstandigheden te kleden, zullen onze lentetips je vast goed van pas komen.


Vermijd het sauna-effect: de drie lagen.

Om te vermijden dat je je in je skikledij in een sauna waant, hebben wij je al over het drielagensysteem verteld: een eerste, ademende "second skin"-laag, een tweede laag die je warm houdt en ook ademt, en een derde water- en winddichte en ademende laag die je beschermt tegen de weersomstandigheden. In de lente en in de winter zijn deze drie lagen de ideale manier om je als skiër te kleden: je hebt het warm, maar toch kom je niet badend in het zweet de helling af!


Skiën in de lente: dat doe je lichter gekleed.

Ondanks de aangenamere temperaturen is het daarom nog niet warm. Vergeet dus ook tijdens de lente niet om je goed aan te kleden.'s Morgens is het nog altijd heel fris, maar na de middag gaat het kwik wel al licht de hoogte in. Probeer daarom een goed evenwicht te vinden, zodat je heel de dag op je gemak bent.

 

Het eenvoudigste advies: behoud het drielagensysteem, maar met lichtere materialen.

 

Voor de eerste en tweede laag vind je kledij in verschillende diktes en materialen, die meer of minder warm zullen zijn. En voor de derde laag ruil je je gevoerde jas voor een niet gevoerd exemplaar of een sofshell. Die beschermt je gewoon tegen de wind in de bergen of tegen neerslag, die deze tijd van het jaar veelvuldig valt.

 

Handschoenen vind je ook in een lichtere en minder warme versie. Je oorwarmers kan je gewoon thuislaten. Zo ga je veel comfortabeler van deze prachtige lentedagen vol skipret kunnen genieten!

 

De tips van Wed'ze

Zet de verluchting open! Gaat de temperatuur de hoogte in? Aarzel dan niet om de ventilatiegaten van je broek, je jas en zelfs je helm open te zetten. Dit zorgt voor verkoeling en leidt tegelijk het vocht weg.

 


Een laatste advies, maar zeker geen onbelangrijk: let tijdens de lente op met de zon in bergen! Met een goede zonnecrème op zak en vooral op je gezicht sta je helemaal klaar om de pistes af te dalen en te genieten van het prachtige uitzicht. Klaar om je ski's aan te binden?

 

Pauline MARTIN (NL/BE)
Dialog leader
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE