trouver la meilleure neige en novembre avec wed'ze

Waar vind je de beste sneeuw vanaf november?

(2)

In november durft er hier en daar al eens een vers pak sneeuw te vallen. En meestal begin je dan ook weer zin te krijgen om op de latten te springen. Wij ook! Speciaal voor jou maakten we een selectie van skistations op grote hoogte die dan al open zijn, getest en goedgekeurd door ons.

 

skier la meilleure neige de novembre avec wed'ze

 


Skistations op grote hoogte

Langer sneeuwzeker, koudere temperaturen...in skigebieden op grote hoogte (vanaf 1800 meter) kan je veel sneller de pistes op.

 

In Frankrijk:

Val Thorens bijvoorbeeld is open vanaf november, de condities zijn er dan al optimaal. Je vindt er elk jaar de echte kenners om tijdens de laatste weekends van november het nieuwe materiaal van dat jaar uit te proberen. Afspraken die je niet mag missen!

 

Het mythische station van Chamonix gaat open op 26 november, de perfecte gelegenheid om te genieten van het prachtige uitzicht op de Mont-Blanc of om kennis te maken met de mensen van Wed'ze. Aarzel niet om ons op te zoeken in de Mountain Store: avenue Léman Mont-Blanc, 74190 Passy. Als je op voorhand even een seintje geeft, dan geef ik je zelfs een rondleiding door onze kantoren!

 

Wil je graag andere lucht opsnuiven en een nieuw landschap ontdekken, trek dan naar de zuidelijke Pyreneeën. Je kan er terecht in Ax 3 Domaines, Le Grand Tourmalet of Peyragudes, dat op 26 november open gaat.

 

le ski en novembre 2016 avec wed'ze

 

In Europa:

Aan de andere kant van de alpen moet je zeker het Italiaanse skigebied Livigno eens uitproberen. Het wordt ook wel eens Klein Tibet genoemd en is een van de hoogste gebieden van Europa, perfect dus voor wie al in november op de pistes wil staan.

 


Een absolute must: de gletsjers van Europa

 

Tignes en de gletsjer van La Grande Motte, Les Deux Alpes, Val d'Isère en de Pissaillas-gletsjers zijn de perfecte plekken voor wie graag al in november op wintersport trekt in Frankrijk.

 

In Oostenrijk heb je bijvoorbeeld Solden, waar je het hele jaar door terecht kan op de twee gletsjers en van november tot mei perfecte sneeuw vindt. In Zwitserland, Zermatt opent de deuren eind november, met liften die je tot op 3900 meter hoogte brengen, fantastisch toch... Je kan ook doorsteken naar de Italiaanse kant, waar het station van Cervinia ligt. Het hele Wed'ze-team heeft Cervinia getest en meer dan goedgekeurd!

 

skier la meilleure neige en novembre avec wed'ze

 

Ook Oostenrijk is bezaaid met gletsjers waar je vanaf november kunt skiën of snowboarden. De gletsjers van Pitztal, Zillertal 3000, Stubaier of Kaunertal liggen stuk voor stuk boven de 3000 meter en bieden uitstekende sneeuwcondities.

 

En dat is maar een kleine bloemlezing van wat Europa te bieden heeft: Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk en zelfs Zweden zijn prachtige bestemmingen om vanaf november te skiën.

 

En jij, ga jij skiën in november? Wat zijn jouw favoriete gebieden? Deel ze met ons in de commentaren.

 

Veel skiplezier in november!

 

skier en novembre 2016 avec wed'ze

Pauline MARTIN (NL/BE)
Dialog leader
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE