les joies du ski de printemps wedze

Waarom skiën in de lente zo leuk is

(7)

Het voelt net iets warmer aan en de dagen duren al wat langer? Geen twijfel mogelijk, de lente is in het land! Dit is het ideale moment om te gaan genieten van de zon en de sneeuw nu die nog op de pistes ligt.


Door te skiën in de lente maak je kennis met een geheel nieuwe manier om op de latten te staan. De temperatuur is wat aangenamer, de dagen duren iets langer, hoog in de bergen ligt nog sneeuw, het is minder druk op de pistes en er zijn voordelige aanbiedingen te vinden. De ideale formule dus voor een perfecte vakantie!

 

les joies du ski de printemps wedze

 

    Waar ga je skiën?

 

les joies du ski de printemps wedze

D-Day, jij en je gezin of je vrienden staan klaar om je van de pistes te storten. Zorg wanneer je afzet dat je de juiste richting uit gaat. Kijk daarbij goed hoe de zon de omliggende hellingen verlicht. Een goede tip: volg de zon. Hij is je ideale gids die 's morgens in het oosten opkomt, 's middags in het zuiden staat en 's avonds in het westen ondergaat.

Kijk altijd even naar de temperaturen, vooral 's nachts dan. Nachtvorst is immers bepalend voor de kwaliteit van de sneeuw 's morgens. Na een heldere nacht zonder wind liggen de redelijk vlakke stukken met weinig bomen er het best bij!


 

    Wanneer skiën?

 

les joies du ski de printemps wedze

In de lente hoef je je niet te haasten, je komt vooral om te genieten. Begeef je niet te vroeg op de pistes, de sneeuw is dan nog helemaal bevroren. Maar ga ook niet te laat, want dan heb je zware sneeuw waar je met je voeten in blijft steken. En blessures wil je natuurlijk vermijden.


les joies du ski de printemps wedze

 

    Wat trek ik aan?

 

les joies du ski de printemps wedze

Wat uitrusting betreft, moet je weten dat het in de lente erg warm kan zijn. Ga dus voor dunne lagen die je droog houden en waarmee je de hele dag op je gemak zit.

Vergeet ook niet om je armen altijd bedekt te houden. En smeer zonnecrème, want in de sneeuw zal je de gevolgen van de uv-straling nog meer voelen.


 

    Skiën, maar niet alleen dat…

 

les joies du ski de printemps wedze

Tijdens de lente is er aan de skistations altijd van alles te beleven, in een feestelijke en ontspannen sfeer.

Dat de dagen langer zijn en de sneeuw 's morgens van betere kwaliteit is, maakt dat de namiddag het ideale moment is om andere dingen te doen: gaan wandelen op sneeuwschoenen, naar de spa, muziekoptredens op de pistes, wedstrijden of demonstraties freestyle skiën…


Een tip van Wed’ze

les joies du ski de printemps wedze

Wil je de ideale dag beleven? Slaap dan rustig uit, het is helemaal niet nodig om al voor 10.00u op de piste te staan. Ga lekker te keer tot 14.00u en leg dan je ski's opzij. Zet je op een terras in het zonnetje, eet iets en laat je lekker bruinen… Skiën in de lente, dat is skiën maar ook je tijd nemen.

 

Redenen te over om op skivakantie te vertrekken!

les joies du ski de printemps wedze

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
HAUT DE PAGE