WEDZE Moufles ou gants ?

Wanten of handschoenen?

(2)

Handschoenen en wanten zijn onmisbaar op de skipiste om de handen lekker warm te houden. Weet je niet goed wat kiezen? Wij zetten de troeven van beide even voor je op een rijtje!


Handschoenen

De voornaamste troef: grijpgemak! Doordat de vingers gescheiden zijn, kan je gemakkelijker kleine handelingen doen op de skipiste: je rugzak openen om wat te eten te nemen, je fototoestel nemen, je ski's dragen tot aan de skiliften, de lus van je skistok vastnemen…
Vandaag zijn de meeste skihandschoenen waterdicht en ademend. Toch zijn ze minder warm dan wanten, aangezien de vingers elkaar niet aanraken en zo minder warmte produceren.

Ontdek de selectie

TIP VAN WED’ZE

Ook onderhandschoenen kunnen handig zijn. Ze geven je extra warmte én je kunt nog steeds dingen gemakkelijk vastgrijpen met je handschoenen. Er bestaan ook onderhandschoenen in touchscreen-stof om je handen lekker warm te houden én je telefoon te kunnen bedienen of een foto te nemen met je smartphone.


Wanten

Hun voornaamste troef: warmte! Al je vingers zitten namelijk samen en produceren zo warmte. Kinderen kunnen ze ook gemakkelijker aantrekken. De kinderwanten van Wed'ze hebben verschillende snufjes zodat de allerkleinsten ze gemakkelijk kunnen aantrekken met of zonder hulp van hun ouders.
Maar met wanten kan je natuurlijk minder gemakkelijk dingen vastgrijpen dan met handschoenen.

Ontdek de selectie

TIP VAN WED'ZE:

Wie het heel snel koud heeft, kan altijd de handwarmers van Aptonia in zijn wanten steken. Gegarandeerd lekker warm!


Leuk weetje: Hoe komt het dat we koude handen hebben?

Wanneer het heel koud is, zal je lichaam eerst je hart en je hersenen van bloed voorzien, en dan pas je handen en voeten. Wanneer je vingers gevoelloos worden, beweeg ze dan. Maak grote cirkels met de armen om de bloedtoevoer naar de handen te bevorderen.

Wanten of handschoenen, aan jou de keuze! Denk aan wat je wilt en nodig hebt. Precisie en hanteerbaarheid voor handschoenen, en warmte voor wanten.
En, wat wordt het?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Score geven
Tips van Wed'ze
Bien s'habiller pour les sports d'hiver

Elke winter opnieuw brengt wintersport klein en groot in vervoering. Om optimaal te profiteren van de bergen en de sneeuw, heb je uiteraard een aangepaste outfit nodig!

(15)
HAUT DE PAGE